Magus viil Itaalia traditsioonidest

Panettonel, armastatud Itaalia magusal saial, on põnev päritolulugu, mis ulatub 15. sajandi Milanosse Itaaliasse. Legendi järgi avastas noor pagar Toni selle magustoidu juhuslikult, kui katsetas rikastatud taigna ja suhkrustatud puuviljadega, luues ikoonilise "Pan de Toni" (Toni leib).

Panettone't nauditakse traditsiooniliselt pidulikul jõuluajal ja see koosneb sellistest koostisainetest nagu munad, või, suhkur, suhkrustatud puuviljad ja rosinad. Selle eripärane kõrge kuplikujuline vorm ja kerge pehme tekstuur on panettone'st teinud armastatud magustoidu jõululaudadel üle maailma. Siiski on kasvav trend nautida seda aastaringselt, eriti on panettonet näha käsitööturgudel.

Kõige populaarsemad variandid

🌱 Vegan Panettone

  Pidulik taimepõhine alternatiiv klassikalisele maiusele

🍫 Šokolaadi (tükkidega) Panettone

Rikkalik maitse mõnusate šokolaaditükkidega

🍬 Pistaatsia Panettone

Pistaatsiamaitseline pühade lemmik

🍋 Sidruni Panettone

Värske ja elav, tsitruse maitsega

🥖 Juuretisega Panettone

Klassikalise magusa leiva uus ja huvitav maitsenüanss

Ühendage traditsioonid ja innovatsioon igas panettones

Arendame välja tooteid, mis toetavad tervislikumat elustiili ja suurendavad heaolu, olles samas pühendunud jätkusuutlikkusele. Oma uuenduslike lahendustega saame aidata teil tarbijate tervist ja planeeti paremini mõjutada. Loe rohkem

Toorained panettone valmistaamiseks
Sapore
Sapore constitutes a wide range of sourdoughs that offer a natural, traditional and differentiating taste and structure to finished baked products.
Soft'r Melting
Soft’r Melting technology is an improver solution that allows you to create the perfect melting texture for medium and sweet bread applications
S500
S500 gives absolute security during all stages of the bread-making process.
Puraslim
Bread made with Puraslim has fewer calories and less (saturated) fats. Moreover, as no fat needs adding, Puraslim mixes are so convenient to use.

Leia

Meie Panettone retseptid

Classic Panettone with Sourdough

Classic Panettone with Sourdough

A classic panettone is the perfect holiday treat to include in your seasonal product range. Discover the ultimate Classic Panettone with Sourdough recipe made with Sapore Madre.

Panettone Sustainable Cacao-Trace

Panettone Sustainable Cacao-Trace

Panettone made with Belcolade Selection Cacao-Trace

Panettone Caramel Apricot

Panettone Caramel Apricot

Panettone with caramel cream and apricot made with Tegral Dolcinote and Passionata

Panettone Classico

Panettone Classico

Panettone Classico made with Tegral Dolcinote

Vajad abi panettone valmistamisel?

Panettone lugu

Jõulude ajal Milanos paistavad pagariärid oma keerukate panettone'i väljapanekutega kaubamajade akendel kõigile silma. Selle rikkaliku magusa leiva tegelik päritolu on varjatud saladustega, kuid lünga on täitnud põnevad legendid.

Ajalooliste ürikute kohaselt pärineb termin "panettone" sõnast "panetto", mis tähendab väikest leiba, kusjuures suurendav järelliide "-one" muudab selle "suureks väikeseks leivaks". Panettone'i varaseim mainimine pärineb 16. sajandist, mis leiti ühest Itaalia vanimast ülikoolist pärit dokumendist. 

Panettone päritolu kohta on erinevaid lugusid. Üks kuulsamaid pärineb aastast 1495, mil noor kokk nimega Toni päästis jõulupeo, valmistades kiiresti haputaignast, jahust, munadest ja suhkrust asendusmagustoidu, mille tulemuseks oli rikkalik rosinate ja suhkrustatud puuviljadega brioche´i sai. Milano hertsog jumaldas seda nii väga, et sai sai tuntuks kui "Pane di Toni" (Toni sai).

Teine lugu puudutab Ughetto degli Atellanit, jõukat meest, kes armus vaese pagari tütresse Adalgisasse. Naise käe palumiseks maskeeris ta end ja lõi suhkrustatud puuviljade ja rosinatega magusa saia, mis tegi pagariäri kuulsaks ja andis talle õiguse temaga abielluda.

Olenemata sellest, milline neist lugudest tõsi on või ei ole, on panettonest saanud ikooniline Itaalia magustoit, mida hinnatakse kogu maailmas. Selle kultuuriline tähtsus on isegi viinud lähedale jõupingutustele, et UNESCO tunnustaks seda kultuuriartefaktina. Panettone'i pärandit tähistatakse erinevate retseptide kaudu, millest igaüks pakub sellele armastatud leivale unikaalseid pöördeid

Mis vahe on pandorol and panettonel?

 

Kui mõelda jõuludele Itaalias, tulevad kohe meelde panettone ja pandoro. Need armastatud klassikud on pühadehooajal iga Itaalia pidulaua põhiosa. Kuigi nad võivad esmapilgul tunduda sarnased, jagavad nad itaallased tegelikult kahte kirglikku leeri.

Erinevus panettone ja pandoro vahel on märkimisväärne. Ümara kujuga Panettone on täidetud kuivatatud puuviljade, rosinate ja mõnikord isegi šokolaadiga, andes sellele rikkaliku ja aromaatse maitse. Seevastu Veronast pärit pandoro on kaheksaharulise tähekuju ja lihtsama maitseprofiiliga, mida iseloomustab vanilje- ja võiaroom.

Itaalias on igaühel oma eelistus, mistõttu on see väga isiklik valik.

Veel artikleid panettone'i kohta

Panettone: Lugu romantikast, tragöödiast ja triumfist.

Panettone: Lugu romantikast, tragöödiast ja triumfist.

Saage teada Panettone'i tõeline päritolulugu ja tutvuge nelja inspireeriva retseptiga, mis kindlasti rõõmustavad tarbijaid sellel pidulikul hooajal.

Kuumimad pagaritrendid aastal 2025

2025. aasta kuumimad pagaritrendid: kohalik, soolestiku tervis, juuretis ja klassika

Tutvuge 2025. aasta parimate pagaritrendidega, kasutades Taste Tomorrow statistikat. Võtke omaks kohalikke koostisosi, hoolitsege soolestiku tervise eest, sõitke kasuliku juuretise lainel ja rõõmustage tarbijaid klassikaliste lemmikutega.

Pagari- ja kondiitritoodete kulude vähendamise lahendused

Vähendage oma retseptide ja tootmiskulusid

Meie mugavate ja hõlpsasti rakendatavate lahendustega vähendage küpsetuskulusid kvaliteedis järeleandmisi tegemata. Säästke raha, stabiliseerige kulusid ja tagage ühtlane kvaliteet

A story about Panettone

A story about Panettone

How did Panettone become one of the most famous Italian breads?

Mida tarbijad ütlevad

Suurus loeb! Mini panettone või panettone suupisted on trendikad, kuna hiljutised tarbijauuringud on näidanud, et väikesed suupisted on ilmselgelt võiduteel.

Inspiratsioon

 Rukkileib: traditsioon ja toitumine Põhjamaadest

Rukkileib: traditsioon ja toitumine Põhjamaadest

Rukkileib on valmistatud rukkijahust, heledast tumedani. Puratos pakub professionaalseid koostisosi, et muuta teie rukkileib paremini tarbijate nõudmistele vastavaks.

 Röstisai: üks ideaalne pehme ja krõbe viil

Röstisai: üks ideaalne pehme ja krõbe viil

Röstisai on täiuslikult pehme kuid samas krõbe viil, mida küpsetatakse kõige maitsvamate võileibade jaoks. Siit saate teada, kuidas Puratose professionaalsete lahendustega oma röstsaia paremaks muuta.

Baguette: Ajatu pagaritoodete klassika

Baguette: Ajatu pagaritoodete klassika

Baguette on kõigi aegade lemmik pagaritöökodades üle maailma. Avastage, kuidas seda klassikat Puratose professionaalsete lahendustega paremaks muuta.

Hamburgeri kukkel: Ameerika maitse

Hamburgeri kukkel: Ameerika maitse

Puratos aitab teil teha teie ettevõtte jaoks parimaid burgeri kukleid. Tutvuge meie professionaalsete jahuparendajatega.

Concha: Ikooniline magus sai Mehhikost

Concha: Ikooniline magus sai Mehhikost

Concha: Ikooniline magus sai Mehhikost

Croissant

Croissant: legendaarne prantsuse küpsetis

Avastage selle poolkuukujulise küpsetise rikkalik ajalugu ja uuendused. Tutvuge Puratose lahendustega järjepidevate tulemuste saavutamiseks!

Brioche

Brioche: Magus Prantsuse klassika

Avastage Brioche'i täiuslik maitse ja tekstuur Puratose koostisainetega. Klassikalisest prantsuse brioche'ist tervislikumate variantideni, looge maitsvaid retsepte Puraslimi, Soft’r Meltingi ja muuga!

Täisteraleivad seemenetega

Täisteraleivad seemnetega

Avasta täisteratoodete ja seemnete kasulikkus. Täiustage oma leiba meie toitvate ja jätkusuutlike valikutega!

Meie

Pagarilahendused

Täistera

Täistera

Täistera on taime terve seeme. Meie spetsiaalsesse teraviljavalikusse kuuluvad idandatud terad ja juuretisega immutatud terad, mis annavad igale taignale tervislikkust, värskust ja rikkalikku maitset.

Jahuparendajad

Jahuparendajad

Jahuparendaja on elutähtis toode pagaritööstustele. Puratosel on suurim tootearendajate tiim, kes on loonud emulgaatorite ja unikaalsete ensüümide tehnoloogia.

Juuretis

Juuretis

Puratose aktiivjuuretised võimaldavad teil värskeid, maitsvaid ja kõrgekvaliteetseid leivatooteid valmistada kiirelt ning kergelt.

Küpsetussegud

Küpsetussegud

Pagaritoodete- ja leivasegud on elukutselistele pagaritele olulised tooted , mis aitavad kindlustada kvaliteeti, on lihtsad kasutada ja kulutõhusad.

Margariinid ja erirasvad

Margariinid ja erirasvad

Margariinid ja rasvad on olulised koostisosad kõigis pagari-ja kondiitritoodete retseptides, pakkudes lahendusi pärmilehttaigna toodetele.

Emulgaatorid

Emulgaatorid

Emulgaatorid aitavad parandada pagaritoodete ja söögikõlblike toodete värskust ja üldist kvaliteeti.

Täidised

Täidised

Avastage Puratose puuviljatäidised, samuti ka populaarsed šokolaadi-, pähkli- ja kreemitäidised, mis sobituvad nii teie toodete kui protsessidega.

Läikeglasuurid

Läikeglasuurid

Kattezeleed ja dekoorid on olulised pagari-ja kondiitritoodete mitmekesistamiseks ning valmistoodangu huvitavamaks muutmiseks.

Munamäärde asendaja

Munamäärde asendaja

Meie munapesu alternatiivid on töödeldud UHT-ga ja neid võib hoida ümbritseva õhu temperatuuril.

Avasta meie

Toorained pagaritööstuse jaoks

 Rukkileib: traditsioon ja toitumine Põhjamaadest

Rukkileib: traditsioon ja toitumine Põhjamaadest

Rukkileib on valmistatud rukkijahust, heledast tumedani. Puratos pakub professionaalseid koostisosi, et muuta teie rukkileib paremini tarbijate nõudmistele vastavaks.

 Röstisai: üks ideaalne pehme ja krõbe viil

Röstisai: üks ideaalne pehme ja krõbe viil

Röstisai on täiuslikult pehme kuid samas krõbe viil, mida küpsetatakse kõige maitsvamate võileibade jaoks. Siit saate teada, kuidas Puratose professionaalsete lahendustega oma röstsaia paremaks muuta.

Baguette: Ajatu pagaritoodete klassika

Baguette: Ajatu pagaritoodete klassika

Baguette on kõigi aegade lemmik pagaritöökodades üle maailma. Avastage, kuidas seda klassikat Puratose professionaalsete lahendustega paremaks muuta.

Hamburgeri kukkel: Ameerika maitse

Hamburgeri kukkel: Ameerika maitse

Puratos aitab teil teha teie ettevõtte jaoks parimaid burgeri kukleid. Tutvuge meie professionaalsete jahuparendajatega.

Concha: Ikooniline magus sai Mehhikost

Concha: Ikooniline magus sai Mehhikost

Concha: Ikooniline magus sai Mehhikost

Croissant

Croissant: legendaarne prantsuse küpsetis

Avastage selle poolkuukujulise küpsetise rikkalik ajalugu ja uuendused. Tutvuge Puratose lahendustega järjepidevate tulemuste saavutamiseks!

Brioche

Brioche: Magus Prantsuse klassika

Avastage Brioche'i täiuslik maitse ja tekstuur Puratose koostisainetega. Klassikalisest prantsuse brioche'ist tervislikumate variantideni, looge maitsvaid retsepte Puraslimi, Soft’r Meltingi ja muuga!

Täisteraleivad seemenetega

Täisteraleivad seemnetega

Avasta täisteratoodete ja seemnete kasulikkus. Täiustage oma leiba meie toitvate ja jätkusuutlike valikutega!