Panettonel, armastatud Itaalia magusal saial, on põnev päritolulugu, mis ulatub 15. sajandi Milanosse Itaaliasse. Legendi järgi avastas noor pagar Toni selle magustoidu juhuslikult, kui katsetas rikastatud taigna ja suhkrustatud puuviljadega, luues ikoonilise "Pan de Toni" (Toni leib).
Panettone't nauditakse traditsiooniliselt pidulikul jõuluajal ja see koosneb sellistest koostisainetest nagu munad, või, suhkur, suhkrustatud puuviljad ja rosinad. Selle eripärane kõrge kuplikujuline vorm ja kerge pehme tekstuur on panettone'st teinud armastatud magustoidu jõululaudadel üle maailma. Siiski on kasvav trend nautida seda aastaringselt, eriti on panettonet näha käsitööturgudel.
Pidulik taimepõhine alternatiiv klassikalisele maiusele
Rikkalik maitse mõnusate šokolaaditükkidega
Pistaatsiamaitseline pühade lemmik
Värske ja elav, tsitruse maitsega
Klassikalise magusa leiva uus ja huvitav maitsenüanss
Arendame välja tooteid, mis toetavad tervislikumat elustiili ja suurendavad heaolu, olles samas pühendunud jätkusuutlikkusele. Oma uuenduslike lahendustega saame aidata teil tarbijate tervist ja planeeti paremini mõjutada. Loe rohkem
A classic panettone is the perfect holiday treat to include in your seasonal product range. Discover the ultimate Classic Panettone with Sourdough recipe made with Sapore Madre.
Panettone with caramel cream and apricot made with Tegral Dolcinote and Passionata
Jõulude ajal Milanos paistavad pagariärid oma keerukate panettone'i väljapanekutega kaubamajade akendel kõigile silma. Selle rikkaliku magusa leiva tegelik päritolu on varjatud saladustega, kuid lünga on täitnud põnevad legendid.
Ajalooliste ürikute kohaselt pärineb termin "panettone" sõnast "panetto", mis tähendab väikest leiba, kusjuures suurendav järelliide "-one" muudab selle "suureks väikeseks leivaks". Panettone'i varaseim mainimine pärineb 16. sajandist, mis leiti ühest Itaalia vanimast ülikoolist pärit dokumendist.
Panettone päritolu kohta on erinevaid lugusid. Üks kuulsamaid pärineb aastast 1495, mil noor kokk nimega Toni päästis jõulupeo, valmistades kiiresti haputaignast, jahust, munadest ja suhkrust asendusmagustoidu, mille tulemuseks oli rikkalik rosinate ja suhkrustatud puuviljadega brioche´i sai. Milano hertsog jumaldas seda nii väga, et sai sai tuntuks kui "Pane di Toni" (Toni sai).
Teine lugu puudutab Ughetto degli Atellanit, jõukat meest, kes armus vaese pagari tütresse Adalgisasse. Naise käe palumiseks maskeeris ta end ja lõi suhkrustatud puuviljade ja rosinatega magusa saia, mis tegi pagariäri kuulsaks ja andis talle õiguse temaga abielluda.
Olenemata sellest, milline neist lugudest tõsi on või ei ole, on panettonest saanud ikooniline Itaalia magustoit, mida hinnatakse kogu maailmas. Selle kultuuriline tähtsus on isegi viinud lähedale jõupingutustele, et UNESCO tunnustaks seda kultuuriartefaktina. Panettone'i pärandit tähistatakse erinevate retseptide kaudu, millest igaüks pakub sellele armastatud leivale unikaalseid pöördeid
Kui mõelda jõuludele Itaalias, tulevad kohe meelde panettone ja pandoro. Need armastatud klassikud on pühadehooajal iga Itaalia pidulaua põhiosa. Kuigi nad võivad esmapilgul tunduda sarnased, jagavad nad itaallased tegelikult kahte kirglikku leeri.
Erinevus panettone ja pandoro vahel on märkimisväärne. Ümara kujuga Panettone on täidetud kuivatatud puuviljade, rosinate ja mõnikord isegi šokolaadiga, andes sellele rikkaliku ja aromaatse maitse. Seevastu Veronast pärit pandoro on kaheksaharulise tähekuju ja lihtsama maitseprofiiliga, mida iseloomustab vanilje- ja võiaroom.
Itaalias on igaühel oma eelistus, mistõttu on see väga isiklik valik.
Saage teada Panettone'i tõeline päritolulugu ja tutvuge nelja inspireeriva retseptiga, mis kindlasti rõõmustavad tarbijaid sellel pidulikul hooajal.
Tutvuge 2025. aasta parimate pagaritrendidega, kasutades Taste Tomorrow statistikat. Võtke omaks kohalikke koostisosi, hoolitsege soolestiku tervise eest, sõitke kasuliku juuretise lainel ja rõõmustage tarbijaid klassikaliste lemmikutega.
Meie mugavate ja hõlpsasti rakendatavate lahendustega vähendage küpsetuskulusid kvaliteedis järeleandmisi tegemata. Säästke raha, stabiliseerige kulusid ja tagage ühtlane kvaliteet
Suurus loeb! Mini panettone või panettone suupisted on trendikad, kuna hiljutised tarbijauuringud on näidanud, et väikesed suupisted on ilmselgelt võiduteel.
Rukkileib on valmistatud rukkijahust, heledast tumedani. Puratos pakub professionaalseid koostisosi, et muuta teie rukkileib paremini tarbijate nõudmistele vastavaks.
Röstisai on täiuslikult pehme kuid samas krõbe viil, mida küpsetatakse kõige maitsvamate võileibade jaoks. Siit saate teada, kuidas Puratose professionaalsete lahendustega oma röstsaia paremaks muuta.
Baguette on kõigi aegade lemmik pagaritöökodades üle maailma. Avastage, kuidas seda klassikat Puratose professionaalsete lahendustega paremaks muuta.
Puratos aitab teil teha teie ettevõtte jaoks parimaid burgeri kukleid. Tutvuge meie professionaalsete jahuparendajatega.
Avastage selle poolkuukujulise küpsetise rikkalik ajalugu ja uuendused. Tutvuge Puratose lahendustega järjepidevate tulemuste saavutamiseks!
Avastage Brioche'i täiuslik maitse ja tekstuur Puratose koostisainetega. Klassikalisest prantsuse brioche'ist tervislikumate variantideni, looge maitsvaid retsepte Puraslimi, Soft’r Meltingi ja muuga!
Avasta täisteratoodete ja seemnete kasulikkus. Täiustage oma leiba meie toitvate ja jätkusuutlike valikutega!
Jahuparendaja on elutähtis toode pagaritööstustele. Puratosel on suurim tootearendajate tiim, kes on loonud emulgaatorite ja unikaalsete ensüümide tehnoloogia.
Pagaritoodete- ja leivasegud on elukutselistele pagaritele olulised tooted , mis aitavad kindlustada kvaliteeti, on lihtsad kasutada ja kulutõhusad.
Margariinid ja rasvad on olulised koostisosad kõigis pagari-ja kondiitritoodete retseptides, pakkudes lahendusi pärmilehttaigna toodetele.
Emulgaatorid aitavad parandada pagaritoodete ja söögikõlblike toodete värskust ja üldist kvaliteeti.
Kattezeleed ja dekoorid on olulised pagari-ja kondiitritoodete mitmekesistamiseks ning valmistoodangu huvitavamaks muutmiseks.
Meie munapesu alternatiivid on töödeldud UHT-ga ja neid võib hoida ümbritseva õhu temperatuuril.
Rukkileib on valmistatud rukkijahust, heledast tumedani. Puratos pakub professionaalseid koostisosi, et muuta teie rukkileib paremini tarbijate nõudmistele vastavaks.
Röstisai on täiuslikult pehme kuid samas krõbe viil, mida küpsetatakse kõige maitsvamate võileibade jaoks. Siit saate teada, kuidas Puratose professionaalsete lahendustega oma röstsaia paremaks muuta.
Baguette on kõigi aegade lemmik pagaritöökodades üle maailma. Avastage, kuidas seda klassikat Puratose professionaalsete lahendustega paremaks muuta.
Puratos aitab teil teha teie ettevõtte jaoks parimaid burgeri kukleid. Tutvuge meie professionaalsete jahuparendajatega.
Avastage selle poolkuukujulise küpsetise rikkalik ajalugu ja uuendused. Tutvuge Puratose lahendustega järjepidevate tulemuste saavutamiseks!
Avastage Brioche'i täiuslik maitse ja tekstuur Puratose koostisainetega. Klassikalisest prantsuse brioche'ist tervislikumate variantideni, looge maitsvaid retsepte Puraslimi, Soft’r Meltingi ja muuga!
Avasta täisteratoodete ja seemnete kasulikkus. Täiustage oma leiba meie toitvate ja jätkusuutlike valikutega!