Poolkuukujuline küpsetis, mida seostatakse tavaliselt Prantsuse köögiga, arvatakse olevat pärit 17. sajandil Viinist, et tähistada Osmani impeeriumi lüüasaamist Viini piiramise ajal 1683. aastal.
Legend räägib, et Viini pagarid lõid Osmanite lipu kujust inspireerituna võidu sümboliks poolkuud meenutava saia.
Algselt 13. sajandil tuntud kui "kipferl", mis saksa keeles tähendab poolkuud, valmistati küpsetisi rikkaliku võise taignaga, mis sarnanes tänapäevastes sarvesaiades kasutatavale taignale. 19. sajandi alguses tutvustas Austria pagar August Zang croissanti Prantsusmaale. Zang avas 1838. aastal Pariisis Viini pagariäri, kus ta müüs kipferl´i, mille prantslased peagi omale sobivaks kohandasid ja croissantideks ümber nimetasid .
Aja jooksul täiustasid Prantsuse pagarid sarvesaia retsepti, luues kergema ja kihiliselt õhulisema küpsetise, lisades rohkem võid ja täiustades lamineerimisprotsessi
Kuigi klassikaline croissant on endiselt lemmik kogu maailmas, muutuvad uued leiutised üha populaarsemaks. On selliseid variatsioone nagu hübriidcroissant ja küpsis, "croissant+cooki=crookie" ning croissanti ja sõõrikute segu "croissant+donut=cronut".
Puratose lahendused aitavad ikka ja jälle pakkuda ühtlast tulemust, olenemata ümbritsevast keskkonnast.Lõpeta võitlus kõrgete töötemperatuuridega, kasutades meie või ja margariini alternatiivi Mimeticut.
Miks mitte täita oma sarvesaiad meie puuvilja- või kreemitäidistega?