Poolkuukujuline küpsetis, mida seostatakse tavaliselt Prantsuse köögiga, arvatakse olevat pärit 17. sajandil Viinist, et tähistada Osmani impeeriumi lüüasaamist Viini piiramise ajal 1683. aastal.
Legend räägib, et Viini pagarid lõid Osmanite lipu kujust inspireerituna võidu sümboliks poolkuud meenutava saia.
Algselt 13. sajandil tuntud kui "kipferl", mis saksa keeles tähendab poolkuud, valmistati küpsetisi rikkaliku võise taignaga, mis sarnanes tänapäevastes sarvesaiades kasutatavale taignale. 19. sajandi alguses tutvustas Austria pagar August Zang croissanti Prantsusmaale. Zang avas 1838. aastal Pariisis Viini pagariäri, kus ta müüs kipferl´i, mille prantslased peagi omale sobivaks kohandasid ja croissantideks ümber nimetasid .
Croissant on võine krõbe ja õhuline küpsetis, mis on kogunud ülemaailmse populaarsuse. See legendaarne küpsetis on valmistatud lamineeritud taignast, mis nõuab jahu, pärmi, suhkrut, soola, võid ja vett. Tainast volditakse ja rullitakse mitu korda, et tekiks õhukesed taigna- ja võikihid, mis on selle õhulise tekstuuri jaoks hädavajalikud.
Protsess hõlmab koostisosade segamist, taigna kergitamist ning seejärel hoolikat rullimist ja voltimist. Pärast taignast klassikalise croissandi kuju vormimist jäetakse see enne täiuslikuks küpsetamist tahenema. Tulemuseks on kaunilt kuldne, krõbe ja õrn küpsetis, mis on kuulus oma veetleva maitse ja tekstuuri poolest.
🍫 Šokolaadi croissant: Klassikaline croissant, mis on täidetud maitsva šokolaadiga.
🥐 Mandli croissant: Mandlikreemiga täidetud croissant, millele on lisatud viilutatud mandleid ja tuhksuhkrut.
🍪 Crookie: Hübriid maiuspala, mis ühendab croissanti ja küpsiseid, et tekstuurid ja maitsed saaksid mõnusalt sulanduda.
💚 Pistaatsia croissant: Kreemja pistaatsiapastaga täidetud croissant, millele on mõnikord lisatud purustatud pistaatsiapähklid.
🌱 Vegan croissant: Ilma loomsete saadusteta, taimsetest koostisosadest valmistatud croissant on maitsev alternatiiv.
🍩 Cronut: Croissanti ja sõõriku ristand, millel on sarvesaia hkrõbedad ja õhulised kihid ning sõõriku kuju ja tekstuur.
🍞 Croissanti sai: Croissanti taignast valmistatud sai, mis annab pätsivormis sarvesaia võise õhulisuse.
Arendame tooteid, mis toetavad tervislikumat elustiili ja suurendavad heaolu, olles samas pühendunud jätkusuutlikkusele. Oma uuenduslike lahendustega saame aidata teil tarbijate tervist ja planeeti paremini mõjutada. Loe rohkem
Recipe of Crownies, an innovative hybrid between croissant and brownie
Recipe for a hybrid of Paris Brest and Croissant with pistachio
Puratoses tunneme uhkust selle üle, et meil on asjatundlikkus ja lahendused, mis toetavad igat tüüpi tootmist, alates käsitöölistest ja väikestest pagaritöökodadest kuni suuremahuliste tööstuslike operatsioonideni.
Croissanti juured on nii Austria kui ka Prantsuse kulinaarsetes traditsioonides. See sai alguse kui kipferl, poolkuukujuline küpsetis Austriast, mille ajalugu ulatub tagasi keskaega. Kõige kuulsam legend on aga see, et see loodi Osmani impeeriumi lüüasaamise tähistamiseks Viini piiramise ajal 17. sajandil. IVäidetavalt valmistasid Viini pagarid küpsetisi, mis meenutasid Osmanite lippudel olevat poolkuud. 19. sajandi alguses tutvustas Austria pagar August Zang sarvesaia Prantsusmaale, kus seda kohandati, asendades algse brioche taigna kergitatud lehttaignaga. Kuigi sarvesaia päritolu on Austria, sai see prantsuse köögi sümboliks pärast seda, kui prantslased seda veidi tuunisid ja populariseerisid.
Traditsiooniline croissant valmistatakse mõnest võtmekomponendist. Põhi algab jahust, mis võib olla kas universaalne või spetsiaalne saiajahu. Või või margariin on ülioluline komponent, mida kasutatakse ohtralt croissandile iseloomulike õhuliste krõbedate kihtide loomiseks. Taignale on lisatud pärmi, mis aitab kerkida ja saavutada selle kerge õhulise tekstuuri. Tihti lisatakse taignale rikkuse lisamiseks veel ka piima. Väheke suhkrut lisatakse croissandile magususe andmiseks ja soola lisatakse üldise maitse parandamiseks. Taigna sidumiseks kasutatakse tavaliselt vett, mis loob ühtlase ja elastse konsistentsi.
Puratos pakub spetsiaalseid koostisosi, mis võivad parandada croissanti kvaliteeti ja konsistentsi.
Jahuparendaja on elutähtis toode pagaritööstustele. Puratosel on suurim tootearendajate tiim, kes on loonud emulgaatorite ja unikaalsete ensüümide tehnoloogia.
Pagaritoodete- ja leivasegud on elukutselistele pagaritele olulised tooted , mis aitavad kindlustada kvaliteeti, on lihtsad kasutada ja kulutõhusad.
Margariinid ja rasvad on olulised koostisosad kõigis pagari-ja kondiitritoodete retseptides, pakkudes lahendusi pärmilehttaigna toodetele.
Emulgaatorid aitavad parandada pagaritoodete ja söögikõlblike toodete värskust ja üldist kvaliteeti.
Kattezeleed ja dekoorid on olulised pagari-ja kondiitritoodete mitmekesistamiseks ning valmistoodangu huvitavamaks muutmiseks.
Meie munapesu alternatiivid on töödeldud UHT-ga ja neid võib hoida ümbritseva õhu temperatuuril.
Rukkileib on valmistatud rukkijahust, heledast tumedani. Puratos pakub professionaalseid koostisosi, et muuta teie rukkileib paremini tarbijate nõudmistele vastavaks.
Röstisai on täiuslikult pehme kuid samas krõbe viil, mida küpsetatakse kõige maitsvamate võileibade jaoks. Siit saate teada, kuidas Puratose professionaalsete lahendustega oma röstsaia paremaks muuta.
Baguette on kõigi aegade lemmik pagaritöökodades üle maailma. Avastage, kuidas seda klassikat Puratose professionaalsete lahendustega paremaks muuta.
Puratos aitab teil teha teie ettevõtte jaoks parimaid burgeri kukleid. Tutvuge meie professionaalsete jahuparendajatega.
Avastage Brioche'i täiuslik maitse ja tekstuur Puratose koostisainetega. Klassikalisest prantsuse brioche'ist tervislikumate variantideni, looge maitsvaid retsepte Puraslimi, Soft’r Meltingi ja muuga!
Puratoses aitame teil valmistada kõige maitsvamat panettone'i meie professionaalsete leivaküpsetuslahendustega.
Avasta täisteratoodete ja seemnete kasulikkus. Täiustage oma leiba meie toitvate ja jätkusuutlike valikutega!
Suurus loeb! Mini croissandid on trendikad, kuna hiljutised tarbijauuringud on näidanud, et väikesed suupisted võidavad suuri.
Rukkileib on valmistatud rukkijahust, heledast tumedani. Puratos pakub professionaalseid koostisosi, et muuta teie rukkileib paremini tarbijate nõudmistele vastavaks.
Röstisai on täiuslikult pehme kuid samas krõbe viil, mida küpsetatakse kõige maitsvamate võileibade jaoks. Siit saate teada, kuidas Puratose professionaalsete lahendustega oma röstsaia paremaks muuta.
Baguette on kõigi aegade lemmik pagaritöökodades üle maailma. Avastage, kuidas seda klassikat Puratose professionaalsete lahendustega paremaks muuta.
Puratos aitab teil teha teie ettevõtte jaoks parimaid burgeri kukleid. Tutvuge meie professionaalsete jahuparendajatega.
Avastage Brioche'i täiuslik maitse ja tekstuur Puratose koostisainetega. Klassikalisest prantsuse brioche'ist tervislikumate variantideni, looge maitsvaid retsepte Puraslimi, Soft’r Meltingi ja muuga!
Puratoses aitame teil valmistada kõige maitsvamat panettone'i meie professionaalsete leivaküpsetuslahendustega.
Avasta täisteratoodete ja seemnete kasulikkus. Täiustage oma leiba meie toitvate ja jätkusuutlike valikutega!