Poolkuukujuline küpsetis, mida seostatakse tavaliselt Prantsuse köögiga, arvatakse olevat pärit 17. sajandil Viinist, et tähistada Osmani impeeriumi lüüasaamist Viini piiramise ajal 1683. aastal.
Legend räägib, et Viini pagarid lõid Osmanite lipu kujust inspireerituna võidu sümboliks poolkuud meenutava saia.
Algselt 13. sajandil tuntud kui "kipferl", mis saksa keeles tähendab poolkuud, valmistati küpsetisi rikkaliku võise taignaga, mis sarnanes tänapäevastes sarvesaiades kasutatavale taignale. 19. sajandi alguses tutvustas Austria pagar August Zang croissanti Prantsusmaale. Zang avas 1838. aastal Pariisis Viini pagariäri, kus ta müüs kipferl´i, mille prantslased peagi omale sobivaks kohandasid ja croissantideks ümber nimetasid .
Recipe of Crownies, an innovative hybrid between croissant and brownie
Recipe for a hybrid of Paris Brest and Croissant with pistachio
Aja jooksul täiustasid Prantsuse pagarid sarvesaia retsepti, luues kergema ja kihiliselt õhulisema küpsetise, lisades rohkem võid ja täiustades lamineerimisprotsessi
Kuigi klassikaline croissant on endiselt lemmik kogu maailmas, muutuvad uued leiutised üha populaarsemaks. On selliseid variatsioone nagu hübriidcroissant ja küpsis, "croissant+cooki=crookie" ning croissanti ja sõõrikute segu "croissant+donut=cronut".
Puratose lahendused aitavad ikka ja jälle pakkuda ühtlast tulemust, olenemata ümbritsevast keskkonnast.Lõpeta võitlus kõrgete töötemperatuuridega, kasutades meie või ja margariini alternatiivi Mimeticut.
Miks mitte täita oma sarvesaiad meie puuvilja- või kreemitäidistega?
Jahuparendaja on elutähtis toode pagaritööstustele. Puratosel on suurim tootearendajate tiim, kes on loonud emulgaatorite ja unikaalsete ensüümide tehnoloogia.
Pagaritoodete- ja leivasegud on elukutselistele pagaritele olulised tooted , mis aitavad kindlustada kvaliteeti, on lihtsad kasutada ja kulutõhusad.
Margariinid ja rasvad on olulised koostisosad kõigis pagari-ja kondiitritoodete retseptides, pakkudes lahendusi pärmilehttaigna toodetele.
Emulgaatorid aitavad parandada pagaritoodete ja söögikõlblike toodete värskust ja üldist kvaliteeti.
Kattezeleed ja dekoorid on olulised pagari-ja kondiitritoodete mitmekesistamiseks ning valmistoodangu huvitavamaks muutmiseks.
Meie munapesu alternatiivid on töödeldud UHT-ga ja neid võib hoida ümbritseva õhu temperatuuril.
Avasta täisteratoodete ja seemnete kasulikkus. Täiustage oma leiba meie toitvate ja jätkusuutlike valikutega!