Kuumimad pagaritrendid aastal 2025

28 okt 2024

Kohalik autentsus, soolestiku tervis, juuretis ja klassika jätkub

Artisans
Chocolate
Retail
Cross-category
Foodservice
Industry
Bakery
Patisserie
Trend
Trend Updates

Tutvuge 2025. aasta parimate pagaritrendidega, kasutades Taste Tomorrow’ teadmisi – see on iga pagaritööstuse eksperdi jaoks hädavajalik. Võtke omaks kohaliku päritoluga koostisosad – trend, mis toetab piirkondlikke tooteid ja toetab kohalikke põllumehi. Toitlustage terviseteadlikke tarbijaid soolestikusõbralike valikutega, pakkudes maitsvaid küpsetisi, mis on seedesüsteemile head. Jätkake üha populaarsema juuretisega leiva lainel sõitmist ja jätkake klientide võlumist armastatud klassikaliste leibade ja küpsetiste kestva võluga. 

Kasutades nutikat AI-d, et vaadata, mis pagaritoodete ostjatele meeldib, annab Taste Tomorrow teile selge ülevaate sellest, mis tulemas on. Need ei ole lihtsalt oletused; need on kindlad näpunäited, mis aitavad teil valmistada pagaritooteid, mida inimesed homme soovivad. Taste Tomorrow abil olete valmis selleks, mis küpsetamismaailmas järgmiseks tulemas on.

1. Soolestiku tervis

Tervislik soolestik on teie üldise füüsilise ja vaimse heaolu jaoks hädavajalik – see on tarbijate seas laialdaselt tunnustatud tänu populaarsele 2024. aasta Netflixi dokumentaalfilmile ‘Hack Your Health’ ja TikToki videod soolestiku tervise mõjutajatest nagu The Stomach Doc. Tarbijad kohandavad oma toitumist vastavalt uutele teadmistele, tagades soolestiku tervise suundumuse stabiilse kasvu. Hiinas ja portugali keelt kõnelevates riikides prognoositakse 2025. aasta jooksul 8–9% kasvutempotvastavalt Taste Tomorrow tehisintellektipõhisele uuringule, mida omakorda toetavad ülemaailmsed tarbijauuringud.  

Tarbijad, kes soovivad toitumisega liikuda tervisliku seedesüsteemi poole, valivad kiudainerikkad koostisosad ja toidud, mis on rikastatud prebiootikumide, probiootikumide ja postbiootikumidega. See on hea uudis pagaritööstusele, kus on palju soolestikusõbralikke valikuid täistera ja kiudaineterikaste pagaritoodete ning isegi juuretisega rikastatud leibade kujul. Brändidel, mis suunavad tarbijaid läbi soolestiku tervise territooriumi, on konkurentide ees suur eelis. Tervisele orienteeritud tarbijate abistamine õigete otsuste tegemisel – näiteks probiootikumide ja prebiootikumide selgitamine või soolestiku tervisealaste väidete lisamine pakendile – eristab teid ja suurendab usaldust. 

Inimesed, kes eelistavad soolestiku tervist, kasutavad tavaliselt terviklikku lähenemist tervisele, tunnistades, et soolestikusõbralik toit aitab positiivselt kaasa nii füüsilisele kui ka vaimsele heaolule. Nendes terviseteadlikes tarbijates huvi tekitamiseks reklaamige soolesõbralike küpsetiste kahte eelist. Koostisosad, mis on tuntud oma mitmekülgse kasu poolest tervisele on kiudained ja täistera, aga ka kakao nibsid, linaseemned, kookosjahu ja vürtsid nagu kurkum.

2. Kohalik autentsus

Tarbijatele meeldib asju kodu lähedal hoida. Kohaliku päritoluga koostisosadest valmistatud küpsetatud maiused ei ole mitte ainult värskemad, vaid ka tervislikumad ja maitsvamad. Lisaks saavad ostlejad kohalikult ettevõtjalt ostes täiendavat kasu oma kogukonna toetamisest. Pole ime, et inimesed valivad kõikjal maailmas kohalikest koostisosadest valmistatud leiba. Taste Tomorrow uuringu kohaselt prognoositakse 2025. aastal kohaliku autentsuse trendi kasvu Hiinas (+40%) ja inglise (+32%) ning saksa keelt kõnelevates piirkondades (+27%). Pidev kasv on ka hispaania ja portugali keelt kõnelevatel aladel. 

Pagarid nagu Austraalia Miller + Bakersaavad kasu kasvavast nõudlusest kohapeal valmistatud pagaritoodete järele. See käsitööna juuretisega valmistatavate saiade pagariäri paistab silma sellega, et valmistab leibasid ja saiakesi kohapeal jahvatatud jahust. Nad hangivad kogu oma teravilja Lääne-Austraalia põllumeestelt, kes on pühendunud jätkusuutlikele põllumajandustavadele. Miller + Baker on oma allikate osas avatud, tagades, et kliendid teavad täpselt, kust nende kvaliteetsed toorained pärinevad. Näiteks nende pätsides kasutatud kõva nisujahu tarnib uhkelt perekond Haggerty Mollerinist.

See suundumus ei puuduta ainult kohalikku toorainet, vaid ka kohalike maitsete ja vormingute omaksvõtmist, millel on kultuuriline tähtsus. Traditsioonilistest Hiina kuukookidest kuni Saksa kringliteni tõmbavad tarbijad üha enam küpsetised, mis kajastavad nende kultuuripärandit ja kohalikke kulinaarseid traditsioone. See lisab autentsusele ja emotsionaalsusele veel ühe kihi.

See kohalik autentsuse trend on taastuva põllumajandusliku liikumise loomulik partner. Mõlemad seavad peamiseks probleemiks koostisainete päritolu. Kui soovite sellest trendist kasu saada, tooge kindlasti esile oma koostisainete päritolu läbi pakendil olevate väidete, turunduskampaaniate ja otsesuhtluse. Kohaliku autentsuse trendi puhul on lugude jutustamine hädavajalik tarbijate südamete vallutamiseks.

3. Juuretis

See näeb suurepärane välja, maitseb hämmastavalt ja pakub tervisele kasu. Pole ime, et juuretisest rääkimine ei näita aeglustumise märke. See on jätkuvalt kõige kiiremini kasvav trend pagaritööstuses. Huvi kasvu trend on inglise (+7%), hiina (+14%) vs prantsuse keelt kõneleva (+40%) maailma vastu. Olgu selleks pitsa, bagelid, röstsai või muffinid – kui see on tehtud juuretisega, siis see lausa lendab riiulitelt minema.

Meie soovitus? Sõitke juuretisega lainel ja katsetage kääritatud taignaga mis tahes viisil. Proovige kasutada juuretist ka mujal peale traditsioonilise leiva või siis segage klassikalist juuretise maitset teiste (tervislike) koostisosadega. Miks mitte proovida tumeda šokolaadi juuretisega brioche? Või segage kimchit, et soolestiku tervist probiootilisemalt turgutada? Tarbijad hindavad juuretise sensoorset atraktiivsust ning selle eripärane maitse ja tekstuur tõstavad esile kõik tooted, mida teil on võimalik välja pakkuda. Hongkongis asuv Alive Bakery rakendab seda väga hästi, nad pakuvad juuretisega kaneelirulle, viigimarja & kreeka pähkli juuretisega pätsi ja isegi punase datli juuretisega skoone.

4. Klassika läheb edasi 

Klassikaliste pagaritoodete lemmikute omaksvõtmine on usaldusväärne viis klientide meelitamiseks. Need usaldust tekitavad tooted rõõmustavad tarbijaid ka 2024. aastal ja prognoosime, et 2025. aastal on neil maailmas kõige suurem kasv. Pagari meisterlikkust, ajatuid formaate ja traditsioonilisi küpsetustehnikaid hinnatakse enim prantsuse, hiina, inglise, saksa ja portugalikeelsetel turgudel. Vastavalt meie põhjalikule Taste Tomorrow andmeanalüüsile, eeldatakse, et pagaritoodete klassikat puudutav vestlus kasvab 2025. aastal 17% kuni 31%

New York Magazineon kinnitanud, et entusiasm kvaliteetsete pagaritöökodade vastu ei kao niipea. “New York ei tüdine kunagi croissantidest, kui nende ostmiseks on järjekord”, kirjutavad nad. Uusi pagariärisid avatakse igal nädalal ja neil õnnestub juba esimesel päeval kõik ära müüa ilma suuremate turunduskampaaniateta. Klassikalised lamineeritud küpsetised nagu croissant, pain aux chocolat ja kouign amann köidavad jätkuvalt inimeste maitset. 

Need klassikalised küpsetised pakuvad mugavust ja on kergesti saavutatav luksus. Kasutage seda tarbija eelistust, tuues esile oma klassikaliste retseptide läbiproovitud olemuse. Tutvustage "klassikakollektsiooni", mis tõstab esile kõige armastatumad igihaljad retseptid ja keskenduge oma toodete autentsusele ja viimistlemisele. Valige esmaklassilised koostisosad, nagu päritolumaa šokolaad ja kohalikku päritolu terad, et veelgi suurendada oma klassikaliste küpsetiste autentsust ja ülimat maitset. Tarbijatele meeldib see. 

Trendide prognoos, mis põhineb "always-on" tarbijaandmetel

Üle kümne aasta on Taste Tomorrow andnud pagari-, kondiitri- ja šokolaaditööstuse professionaalidele mõjuvõimu, ennustades ülemaailmsete põhjalike tarbijauuringute abil klientide tulevasi soove. Nende 2025. aasta trendiennustuste tegemiseks analüüsime veebipõhiseid tarbijaandmeid täiustatud semantilise AI-tehnoloogia abil. Jälgime veebipõhiseid otsinguid ja vestlusi leiva, saiakeste, kookide ja šokolaaditoodete kohta seitsmes erinevas keeles ja enam kui 50 turul. Seejärel ühendatakse need andmed tööstusharu suurima ülemaailmse tarbijauuringu ülevaadetega, pakkudes kõikehõlmavat globaalset perspektiivi toiduainetööstuse praeguse ja tulevase olukorra kohta.

Avastage 2025. aasta kuumimad kondiitritoodete ja šokolaaditrendid

Uurige, mida tarbijad oma kookidest, peentest kondiitritoodetest ja šokolaaditoodetest otsivad. Meie ülevaates kuumimatest kondiitritrendidest aastal 2025 ja kuumimatest šokolaadtrendidest aastal 2025 leiate tohutu huvi võimsate väge täis koostisosade ja tehnikast inspireeritud loomingu vastu.

Related Articles