28 okt 2024
Astuge 2025. aasta kuumimate trendidega kondiitritoodete tulevikku! Tehnoloogiapõhistest uuendustest ja tehisintellektiga kujundatud küpsetistest kuni ülemaailmsete maitsete, täiuslike portsjonite ja ahvatlevate vürtsikate hõrgutiste ühendamiseni – need 4 trendi on seatud magusate roogade maailma muutma. Kasutage neid eksklusiivseid Taste Tomorrow andmeid, et luua trende kujundavaid ja klientidele meeldivaid meistriteoseid, mis viivad teie ettevõtet edasi.
Isegi tehnikamogul Bill Gates väitis, et tehisintellekti (AI) arendamine on aastakümnete kõige olulisem tehnoloogiline edusamm. AI kiire kasv jätab jälje kõikidesse tööstusharudesse, isegi käsitöö kondiitritoodete valdkonda. Tarbijad kogu maailmas on põnevil loomingulistest võimalustest, mida tehisintellekt kondiitritoodete, kookide ja maiustuste maailma toob.
Oleme näinud tarbijate huvi tehnoloogiast inspireeritud innovatsiooni vastu, eriti Itaalias, ja eeldame, et 2025. aastal kasvab see inglise ja hiina keelt kõnelevates riikides. Hiina keeles kasvab pagari- ja kondiitritööstuses tehnoloogilise innovatsiooni teemal veebivestluste ja otsingute arv prognooside kohaselt uskumatud 41%!
Pole ime, kui näete nii praktilisi kui ka loomingulisi võimalusi, mida pakuvad uued tehnoloogiad, nagu AI, 3D-printimine ja automatiseerimine. Tehisintellekt võib optimeerida tootmist koostisosade ülitäpse mõõtmise abil, kuid seda saab kasutada ka tagamaks, et igaüks saab tasakaalustatud toitumise, mis on kohandatud nende konkreetsetele vajadustele. Ja siis on veel kondiitritooted, nagu Dinara Kasko, kes kasutavad generatiivseid AI-tehnoloogiaid, et inspireerida end ainulaadse ja visuaalselt vapustava loomingu väljatöötamiseks. Tehisintellektiprogrammide (nt MidJourney või DALL·E) abil genereerib ta nii öelda "mitte sellest maailmast" kookide kujundusi, mille ta seejärel 3D-printeri abil silikoonvormideks teisendab. See toob kaasa kujuteldamatud vahukoogid, mis on tõeliselt pimestavad. Need, kes soovivad tema jälgedes käia, võivad alustada lihtsalt tehisintellektilt nõu küsimisega uute maitsekombinatsioonide kohta.
Valmistuge oma kulinaarseid piire nihutama! Inimesed tahavad ebatavalisi maitsekombinatsioone, kokkupõrkuvaid tekstuure ja erinevate köökide segusid kogu maailmast. Pole vahet, millises aspektis te otsustate oma kondiitritoodetesse mõne fusioonielemendi tuua, kuid 2025. aastal peate katsetama. Kulinaarse segunemise trend kasvab pidevalt inglise ja portugali keelt kõnelevates riikides ning eeldatavasti kasvab hiina (+13%), hispaania (+11%) ja saksa keelt kõnelevate tarbijate seas (+7%).
Onigiri croissant on täiuslik näide. See looming segab omavahel magusat ja soolast, Prantsuse kondiitrit Aasia maitsetega ning krõbedat välisilmet kreemja täidisega. See sai sai alguse Le Levaini pagariärist Singapuris, kus nad pakuvad kolmnurgakujulist sarvesaia sellistes maitsetes nagu sibula-hapukoore, Lao Gan Ma tšilli krõbedik ja Sitsiilia pistaatsiakreem. Nii nagu Jaapani onigiri täidisega riisi suupiste, on ka onigiri croissant mähitud väikese noriribaga.
Tarbijate sensoorsete kogemuste ja uudsuse soovi rahuldamiseks valige 2025. aastal ebatavalised kombinatsioonid. Need kulinaarsed kombinatsioonid segamiseks on eriti populaarsed:
Magus küpsetis ebatavalise soolase elemendiga.
Lääne kondiitritoodete klassika ootamatute idamaiste maitsete ja koostisosadega, nagu matcha, riisijahu, miso ja yuzu.
Kaunid kondiitritooted, mis on immutatud alkoholiga või põhinevad kokteilil, mis on eriti populaarsed Hiinas ja Jaapanis.
Gen Z ja Millenniumlased on populariseerinud nn väikeste maiuspalade kultuuri, mille käigus nad ostavad endale uhke matcha latte või mõne gurmeesõõriku mingi ülesande täitmise eest või lihtsalt endale heameele valmistamiseks. Paljude noorte tarbijate jaoks on see igapäevane rituaal, mis toob neile rõõmu ja õnne. Kuid kuna nad on teadlikud oma tervisest ja eriti suhkrutarbimisest, valivad nad väikese choux kukli, minitordid, makrooni või ühe ampsu maisuspala.
Ülemaailmne tarbijanõudlus petit fours'i järele – keerukas kontseptsioon, mis hõlmab mitmesuguseid miniatuurseid elegantselt kaunistatud magustoite, mida sageli serveeritakse pärastlõunase tee ajal – kasvab pidevalt. Need ühe ampsu maiustused on tuntud oma keeruliste detailide ja õrnade maitsete poolest, mistõttu on need lemmikud elegantsetel koosviibimistel. Pole üllatav, et huvi nende rafineeritud maiuste vastu on kõige silmatorkavam Prantsusmaal, kuid need on kogumas populaarsust ka USA-s, Ühendkuningriigis, Brasiilias ja Iirimaal.
Näeme täiusliku portsjoni trendi kasvamist paljudes keelepiirkondades: see kasvab saksa, prantsuse ja portugali keeles. Inglise ja hiina keelt kõnelevas maailmas kasvab trend 2025. aastal, prognoositud kasvumäärad on vastavalt 18% ja 16%. Pole ka ime, sest meie ülemaailmse tarbijauuringu kohaselt eelistab 65% tarbijatest mitte teha järeleandmisi maitse ja võimaluste osas. Pigem tarbivad nad vähem või eelistavad väiksemaid portsjoneid.
Ammuta inspiratsiooni Belgia pagariäristMomade mis pakub kõiki oma küpsetisi ja koogikesi kolmes suuruses: mini, keskmine ja standardne. Väikesed koogikesed on nii väikesed, et keegi ei pea muretsema tarbitavate kalorite või suhkru pärast, mistõttu on need täiuslikud lubatud maiuspalad. Kuid väikesed, eraldi portsjoniteks jagatavad küpsetised on populaarsed ka elegantse serveerimisvõimalusena erilistel puhkudel, nagu sünnipäevad, pulmad ja beebiõhtud. See näeb suurepärane välja ja võimaldab külalistel proovida mitut maitset ja hoida oma portsjoneid kontrolli all.
Erinevad hapukad maitsed on kondiitritööstuses suuruselt teine trend! Viimase 12 kuu jooksul oleme täheldanud umbes 2,5 miljonit võrguvestlust ja maitsvate hõrgutiste otsingut kogu maailmas. Trend on viimase aasta jooksul ülikiiresti kasvanud ja jääb silmapaistvaks kogu 2025. aasta jooksul. Ingliskeelsetes riikides ennustatakse trendi pidevat edenemist, samal ajal kui hispaania keelt kõnelev maailm saavutab haripunkti, kus tarbijate huvi kasvab 6%.
Värskendavad ja maitset äratavad omadused meelitavad tarbijaid erinevat tooni hapude maitsega kookide, küpsetiste ja kondiitritoodete juurde. Kuid terav keerdkäik toob esile ka ülemaailmse tarbijate nihke julgete, elavate ja ebatavaliste maitsete suunas. Inimesed otsivad unikaalseid ja uusi maitsekombinatsioone, nii et nad uurivad nüüd maitsevaldkondi, mis ei ole lihtsalt "magusad". Magusate koostisosade sidumine teravate maitsetega loob tasakaalustatud ja keeruka maitseprofiili, mis kõditab maitsemeeli. Mõelge kibuvitsa-passioni ekleerile, mis pakub sellele kondiitritoodete klassikale kaasaegse ja ebatavalise pöörde.
Koostisosade, näiteks sidruni, kasutamine lisaks ilmselgetele hapudele valikutele rahuldab nende tarbijate seiklushimu. Populaarsed hapud maitsed pärinevad eksootilistest tsitrusviljadest, nagu yuzu, ugli puuviljad, sõrme- ja makrut laimid. Lisaks on populaarsust kogumas äädikapõhised koostisosad, nagu palsamiäädikas, ja teravad kääritatud toidud, nagu keefir ja kombucha. Muud puuviljad, mis sobivad selle hapu maitseprofiiliga, on jõhvikad, kirsid, mustikad, kuivatatud laimid, rabarber, granaatõun ja tamarind.
Üle kümne aasta on Taste Tomorrow andnud pagari-, kondiitri- ja šokolaaditööstuse professionaalidele mõjuvõimu, ennustades ülemaailmsete põhjalike tarbijauuringute abil klientide tulevasi soove. Nende 2025. aasta trendiennustuste tegemiseks analüüsime veebipõhiseid tarbijaandmeid täiustatud semantilise AI-tehnoloogia abil. Jälgime veebipõhiseid otsinguid ja vestlusi leiva, saiakeste, kookide ja šokolaaditoodete kohta seitsmes erinevas keeles ja enam kui 50 turul. Seejärel ühendatakse need andmed tööstusharu suurima ülemaailmse tarbijauuringu ülevaadetega, pakkudes kõikehõlmavat globaalset perspektiivi toiduainetööstuse praeguse ja tulevase olukorra kohta.
Uurige, mida tarbijad oma kookidest, kaunitest kondiitritoodetest ja šokolaaditoodetest otsivad. Meie ülevaates 2025 aasta kuumimatest pagaritrendidest ja 2025 aasta kuumimatest šokolaaditrendidest leiate tohutu huvi võimsate ja väge täis koostisainete ja kohaliku autentsuse vastu.