Kuumimad šokolaaditrendid aastal 2025

28 okt 2024

Jätkusuutlik põllumajandus, toitainete tasakaal, taimepõhine ja väekad koostisained

Artisans
Chocolate
Retail
Cross-category
Foodservice
Industry
Bakery
Patisserie
Trend
Trend Updates

Köitke oma klientide tähelepanu, kasutades ära neid 2025. aasta nelja parimat šokolaaditrendi. Alates jätkusuutlike põllumajandustavade ja taimepõhiste uuenduste kasvust kuni väekate koostisosade lisamise ja toitumistasakaalu otsimiseni on need globaalsel veebipõhisel tarbijate jälgimisel põhinevad trendiennustused mõeldud šokolaaditööstuse ümberkujundamiseks. Kasutage neid oma eelisena olles šokolaadimeister, kondiitritoodete turundaja või teadus- ja arendustegevuse professionaal!

1. Jätkusuutlik põllumajandus

Toiduainetööstus mõjutab märkimisväärselt kliimamuutusi ja selle roll nende mõjude leevendamisel on ülioluline. Tarbijad on sellest hästi teadlikud, mis toob kaasa jätkusuutlike põllumajandustavade abil toodetud toodete suurema väärtustamise. See hõlmab selliseid meetodeid nagu vertikaalne aiandus, kohalik hankimine, taastav põllumajandus, hüdropooniline põllumajandus või isegi tipptasemel tehnikad, nagu täppis kääritamine. Tarbijad eelistavad neid uuenduslikke lähenemisviise keskkonnamõju minimeerimise tõttu.

Näeme, et tarbijad räägivad ja otsivad veebis jätkusuutlikult kasvatatud toiduaineid kõikidel turgudel, kusjuures suurim huvi on Hiina ja inglise keelt kõnelevate tarbijate seas. Eeldame, et jätkusuutiku põllumajanduse suundumus saavutab nendes piirkondades haripunkti 2025. aastaks, prognoositud kasvumäärad on vastavalt 25% ja 11%. Sellised eeskirjad nagu Euroopa roheline kokkulepe ja raadamisvabade toodete määrus (EUDR) on ka toiduainetööstuses jätkusuutliku hankimise suunas liikumise tõukejõuks.

Tarbijad on hästi teadlikud toorainete kasvatamise ja hankimise väljakutsetest, eriti šokolaaditoodete puhul. See nõuab maksimaalset läbipaistvust. Tagage tarbijatele, et teie tooted sisaldaksid eetiliselt hangitud kakaod, mis on pärit keskkonnasõbralikult tegutsevatest farmidest. Siltide ja sertifikaatidega saate inimestele kinnitada, et teie šokolaadi- või kakaopõhiste koostisosadega rikastatud tooted sisaldavad jätkusuutlikest taludest pärit eetiliselt hangitud kakaod. Sama oluline on kakaoube kasvatavate põllumeeste ja nende kogukondade lugude jagamine, tutvustades nende jätkusuutlikke tavasid. See mitte ainult ei suurenda läbipaistvust, vaid lisab teie kaubamärgile ka autentsust.

2. Taimepõhine

Taimepõhine toitumine on muutunud valitsevaks suunaks, taimepõhise šokolaadi vastu on stabiilne ülemaailmne huvi. Hiina ja itaalia keelt kõnelevates riikides prognoosime 2025. aastaks märkimisväärset nõudluse kasvu. Kuna vegan ja paindlik toitumine normaliseeruvad, kasvavad tarbijate nõudmised taimse šokolaadiga suupistete ja maiuste järele. Eeldatakse mitte ainult taimsete valikute laialdast kättesaadavust, vaid ka vegantooted peaksid olema sama maitsvad kui nende loomsed vastandid

Kvaliteedis või maitsefaktoris järeleandmine ei ole valik. Taimepõhise šokolaadi nõuded ulatuvad aga maitsest kaugemale. Paljud tarbijad valivad keskkonna- ja tervisekaalutlustel vegan- või paindliku toitumise, mistõttu on ülioluline, et taimsed šokolaadimaiused oleksid valmistatud jätkusuutlikult ja isegi toitvatest koostisainetest. Taimse šokolaaditoote väljatöötamisel keskenduge mitte ainult loomse sisu eemaldamisele, vaid ka jätkusuutliku hankimise ja kõrge toiteväärtuse tagamisele.. 

Belgia šokolaadibränd Neuhaus on välja andnud vegan kinkekarbi , milles on erinevate maitsekombinatsioonidega šokolaadid - ganache yuzu ingver, ganache earl grey, karamelline pekaanipähkli karamell ja karamellikohv. Pakendi esikülje märgistusel ei mainita mitte ainult, et kommid on vegan, vaid loetlevad ka väited "100% jätkusuutliku päritoluga kakao", "palmiõlivaba" ja "loodusliku päritoluga koostisained", tagades tarbijatele kindluse, et maiuspalad on igas aspektis keskkonnasõbralikud ja puhtad.

Aastal 2025 ei piisa enam ainult ühest veganšokolaadist, neid peab olema rohkem. Laiendage oma taimepõhist šokolaadi loomingut, katsetades täiendavate koostisainetega nagu pähklid, taimed, riis, kookospähkel ja kaer. Need koostisained on tuntud kui tervislikud, jätkusuutlikud ja maitsvad, võimaldades teil välja töötada mitmekesist valikut taimepõhiseid šokolaaditooteid, mis vastavad tarbijate muutuvatele eelistustele. 

3. Väekad koostisained

Kas teadsite, et enamik maailma tarbijaid usub, et taimed suurendavad šokolaadi tervislikkust? Tegelikult arvas 68% meie ülemaailmses 20 000 inimesega tarbijauuringus vastanutest nii. Kuigi šokolaadi peetakse juba isegi tervislikuks maiuspalaks, soovivad tarbijad selle eeliseid suurendada, lisades oma toitumisele täiendavaid toitvaid koostisaineid. See tava, milles kasulikule lisatakse veel kasulikku, on muutumas üha populaarsemaks.

Tükk tumedat šokolaadi on hea, kuid veel parem on tume šokolaad, mida on täiustatud väekate lisanditega nagu pähklid, puuviljad, seemned ja adaptogeenid. See trend on Jaapani, Hispaania, Portugali ja itaalia keelt kõnelevates riikides juba väga suur. Meie uuringute kohaselt kasvab tarbijate huvi väekate lisandite vastu 2025. aasta jooksul prantsuskeelses maailmas ja kasvab Hiinas, prognoositud kasvuga +21%.

Rikastage oma šokolaadi ja šokolaadipõhiseid tooteid funktsionaalsete ja tervislike koostisosadega, et muuta need veelgi atraktiivsemaks. Oluline näpunäide: keskenduge mitte ainult võimsatele koostisosadele endile, vaid ka nende pakutavale tervisekasule. Populaarsed tervise eesmärgid on energiataseme tõstmine, stressi leevendamine, kognitiivse funktsiooni paranemine ja immuunsuse tugevdamine. Võtke inspiratsiooni turul olevatest šokolaadibrändidest. Mõned šokolaaditooted väidavad, et aitavad leevendada menstruaaltsükli ebamugavustunnet ja annavad nahale särava läike. Populaarsed väekad lisandid on kurkum põletikuvastaste omaduste tõttu, seened nagu reishi ja lõvilakk selle kognitiivsete omaduste tõttu ning spirulina selle energia suurendamise võime tõttu. 

4. Toitainete tasakaal

Viimase 12 kuu jooksul toimus üle 1,2 miljoni veebivestluse ja otsingu, mis on seotud tasakaalustatud makrotoitainete ja kondiitri- ja šokolaaditoodetega. Meie pideva tarbijauuringute kohaselt on toitainete tasakaal šokolaaditööstuse üks enim arutatud suundumusi. Inglise, itaalia ja prantsuse keelt kõnelevates riikides ennustatakse 2025. aastaks jätkuvat stabiilset kasvu. Samal ajal prognoositakse hiina ja hispaania keelt kõnelevates piirkondades trendi hüppelist kasvu, kusjuures huvi kasvab vastavalt 30% ja 28%.

Mida soovivad tarbijad ühest tasakaalustatud šokolaadi maiuspalalt? Kaks suurimat huvipunkti on vähendatud suhkrusisaldus ja suurenenud toiteväärtusväekate lisandite kaudu, nagu eespool juba mainitud. Lisaks on tervislike rasvade lisamine ja suurenenud kiudainesisaldus tarbijatele väga ahvatlev.

Inimesed otsivad toiduaineid, mis sobivad tasakaalustatud toitumisega, pakkudes samas mõnutunnet ja rahulolu. Turule tulnud kõrge valgusisaldusega, madala suhkrusisaldusega Snickersi batoon on selle trendi suurepärane näide. Tarbijad kogu maailmas otsivad tervisliku (või tervislikuma) koostisega tooteid, tegemata järeleandmisi maitses ja tekstuuris. Kasutage seda taktikat, et teie magusad tooted vastaksid tarbijate nõudmistele:

  • Vähendage oma magusate šokolaaditoodete suhkrusisaldust.

  • Toiteväärtuse suurendamiseks lisage tervislikke rasvu, näiteks pähklitest (sarapuupähklid, mandlid, kreeka pähklid) ja seemnetest (kõrvits, linaseemned) saadud rasvu.

  • Looge kiudainerikkaid šokolaadisnäkke, mis võivad soolestiku tervisele täiendavat kasu tuua ja aidata reguleerida veresuhkru taset.

  • Töötage välja tasakaalustatud toitainetega šokolaadid, et muuta need igapäevaseks tarbimiseks ahvatlevamaks – või mis veelgi parem: mis oleksid kasulikud igapäevaseks söömiseks.

  • Laiendage oma tooteportfelli, et rahuldada inimeste spetsiifilisi toitumisvajadusi, nagu gluteenivabad, pähklivabad, piimavabad ja taimepõhised valikud.

Trendide prognoos, mis põhineb "always-on" tarbijaandmetel

Üle kümne aasta on Taste Tomorrow andnud pagari-, kondiitri- ja šokolaaditööstuse professionaalidele mõjuvõimu, ennustades ülemaailmsete põhjalike tarbijauuringute abil klientide tulevasi soove. Nende 2025. aasta trendiennustuste tegemiseks analüüsime veebipõhiseid tarbijaandmeid täiustatud semantilise AI-tehnoloogia abil. Jälgime veebipõhiseid otsinguid ja vestlusi leiva, saiakeste, kookide ja šokolaaditoodete kohta seitsmes erinevas keeles ja enam kui 50 turul. Seejärel ühendatakse need andmed tööstusharu suurima ülemaailmse tarbijauuringu ülevaadetega, mis annavad tervikliku globaalse ülevaate toiduainetööstuse praegusest ja tulevasest olukorrast.

Avastage 2025. aasta kuumimad pagari- ja kondiitritoodete trendid

Uurige, mida tarbijad oma kookidest, kaunitest kondiitritoodetest ja šokolaaditoodetest otsivad. Meie ülevaates 2025 aasta kuumimatest pagaritrendidest ja 2025 aasta kuumimatest kondiitritrendidest leiate tohutu huvi võimsate ja väge täis koostisainete ja kohaliku autentsuse vastu.

Related Articles