Toidu tootmisviis mõjutab nii inimeste tervist kui ka meie planeeti. Seetõttu on olnud tervis ja heaolu algusest peale Puratose teadus- ja arendustegevuse keskmes. Meie eesmärk on pakkuda võimalikult toitainerikkaid tooteid, tegemata järeleandmisi maitses, tekstuuris, kvaliteedis või ohutuses. Et olla paremad ja tervislikumad, täiustame läbi teaduse pidevalt oma tootevalikut ning suurendame oma toodetes kasulike koostisosade (nt puuviljad, kiudained ja täisteratooted) sisaldust. Samuti püüame koostisosades vähendada soola, teatud rasvade ja suhkrute sisaldust. Lisaks võimaldab Puratose patenteeritud uurimisprogramm Taste Tomorrow saada põhjaliku ülevaate globaalsetest ja kohalikest tarbijakäitumistest, hoiakutest ja valikutest. Seda silmas pidades pakume sobivat tootevalikut, mis katab tarbijate vajadused läbipaistvuse või taimsete alternatiivide järele.
Suurendame oma toodetes teravilja ja seemnete hulka. Lisaks propageerime täisteraversioonide kasutamist, et suurendada suuremas koguses teravilja, täisteratoodete ja seemneid sisaldavate pagaritoodete tarbimist. See aitab tarbijatel üle maailma jõuda soovitatava päevase kiudainekoguseni.
Puratos aitab vähendada suhkrutarbimist tänu oma täieliku madala suhkrusisaldusega kondiitri- ja šokolaaditoodete valikule. Lisaks töötame ümber olemasolevaid retsepte, mille eesmärgiks on vähendada suhkrusisaldust. Mis tahes suhkru eemaldamise, vähendamise ja/või asendamise toimingud ei tohiks kahjustada toote maitset ega tekstuuri.
Võimaluse korral suurendame puuviljade sisaldust täidistes või puuvilja täidise sisaldust lõplikus kasutuses.
Meie eesmärk on eemaldada või vähendada rasva sisaldust toodetes. Eriti soovime vähendada madala toiteväärtusega rasvu või asendades need rasvadega, millel on parem toiteväärtus. Samuti keskendume transrasvhapete eemaldamisele, et need asendada tervislikumate rasvaallikatega.
Pakume lahendusi, et vähendada soolade kogust küpsetistes, eesmärgiga aidata tarbijatel järgida Maailma Terviseorganisatsiooni soovitust – 5 grammi soola päevas.
Üha enam tarbijaid soovib vähendada sobimatute koostisosade kasutamist nagu näiteks kunstlikud värvained, maitseained või muud lisaained. Puratos pakub puhtaid ja puhtamaid alternatiive, mis võimaldavad lühemat, selgemat ja puhtamat valmistoodete koostisosade loetelu.
Et vastata kasvavale nõudlusele looduslikumate toodete järele, pakub Puratos võimaluse korral orgaanilist alternatiivi, tegemata järeleandmisi maitses, tekstuuris ja üldises funktsionaalsuses.
Kuna üha suurem hulk inimesi kipub oma toidus gluteeni vältima, pakub Puratos võimaluse korral tasakaalustatud gluteenivabu alternatiive, ilma et see kahjustaks maitset ja tekstuuri.
Soovi korral aitame kaasa parema planeedi loomisele, pakkudes traditsioonilisele võimalikult lähedase maitse, tekstuuri ja funktsionaalsusega taimseid alternatiive.
Seos soolestiku tervise ja üldise tervise vahel on tarbijate meelest hästi välja kujunenud: terve soolestik mõjutab positiivselt nii füüsilist kui ka vaimset tervist. Puratose Happy Gut tootesarja pagaritooted sisaldavad kõik soolestiku tervist edendavaid ühendeid, näiteks teatud tüüpi kiudaineid, mis toetaksid tarbijate soolestiku tervist.