12 aug 2024
Kiiresti arenevas toidumaailmas seisavad nii suurtootjad kui ka käsitöö tootjad silmitsi pideva väljakutsega tarbijate muutuvate eelistustega sammu pidada. Seetõttu viime Taste Tomorrow’s läbi põhjalikke ja alati töös analüüse, et pakkuda toiduainetööstusele pidevat tuge ja inspiratsiooni hindamatute tarbijate teadmiste kaudu.
Selles artiklis on meil hea meel tutvustada kolme maitseprofiili, mis kehastavad praeguseid trende ja on valmis innovatsiooni sütitama.
Klassikalised maitsed kujundatakse ümber tipptasemel alternatiividega
Tarbijad otsivad pidevalt erakordseid maitseelamusi, nii et me märkame nihet, kus tuntud maitsed, nagu klassikaline kohv ja tagasihoidlik "apelsin", annavad teed selgematele valikutele, nagu "Espresso Arabica" või "calamansi", Filipiinidelt pärit tsitrusvili. Need rafineeritud maitsevalikud ühendavad vastuolulise igatsuse nii ainulaadsete maitsete kui ka usaldusväärsete valikute järele, mida inimesed teavad ja armastavad.
Nihe traditsioonilistelt maitseprofiilidelt gurmeevalikutele võib tuleneda soovist anda märku, et olete kõrgelt arenenud maitsega toidusõber. Yuzu küpsist on põnevam ja lahedam näksida kui traditsioonilist sidruniküpsist, sellest tulenevalt ka maitsete esmaklassilisus, mida me praegu näeme. Klassikalised valikud asendatakse sarnaste, kuid kallimate alternatiividega. Näiteks:
Väikeste partiide tootja Dandelion Chocolate annab oma šokolaaditahvlitele luksuse, eksklusiivsuse ja müstilisuse õhkkonna, reklaamides oma ühe päritolumaa šokolaaditahvleid sarnaselt veinidega. Oma piiratud kogusega šokolaadi tahvlite, valmistamisel on nad kääritanud kakaoube omapärase vürtsiga. 'Kokoa Kamili, Tanzania, 2023 a. saak, partii 1' ubadele tehti kaneeliga kääritamine, mille tulemusel tekivad šokolaadimargile vastavad maitsenoodid nagu Devonshire'i kreem, pirn ja vanill. Kas see ei kõla hoopis teistsugusena kui lihtne kaneelišokolaaditahvel?
Mugavuse ja põnevuse tuline kombo
Tänapäeval soovib 65% tarbijatest üle maailma proovida maitsekombinatsioone, mis tunduvad alguses ebatavalised. Swicy (sweet+spicy)– kombinatsioon magusast ja vürtsikast – tabab ideaalselt märki. Vürtsikate või kuumust tekitavate koostisosade kasutamine traditsiooniliselt magusas loomingus, nagu koogid, kastmed, joogid, küpsetised ja šokolaad, on kindlasti ebatavaline. Või vähemalt oli enne nii.
Meie Taste Tomorrow andmetel jumaldavad tarbijad eriti Kanadas, Indias, Indoneesias, USA-s ja Ühendkuningriigis vürtside ja tuliste maitseainete kasutamist magusates. Vürtsisus pakub elevust ja uudsust traditsioonilistele lohutavatele maitsetele, nagu šokolaad, maasikas või vanill. Ja kuna vürtsikus pole maitse, vaid sensoorne kogemus, toob see lauale ka kerge põletus- või kipitustunde.
Uued magusad ja vürtsikad toidud on sageli inspireeritud maailma köökide paprikatest või teravatest vürtsisegudest. Mõelge Korea gochugaru pastale, Mehhiko tadžini maitseainele, Indoneesia sambal oelekile või Hiina krõbedale tšilliõlile. Lisaks vürtsidele lisavad need maitseained küpsetistele, kondiitritoodetele ja šokolaadile hõngu ja seikluslikkust.
Habanero šokolaadi mochi Mochidoki on suurepärane näide sellest, kuidas magusate ja vürtsikate maitsete ebatõenäoline sidumine kogu maailmast loob põnevust, uudsust ja erutust. Näritav, täidisega Jaapani riisi suupiste mochi saab üllatava hoo Mehhiko habanerolt, mis on üks kuumimaid paprikaid. Rikkalik ja kompleksne kakaomaitse harmoneerub ülihästi vürtsika pipraga ning tuline maitse vastandub mõnusalt pehme mochi tekstuuriga, neile, kes julgevad proovida…
Toost alkoholist saadud lisanüansile
Kas soovite, et teie tooted rahvarohkel turul silma paistaksid? Valige põnevatest jookidest inspireeritud loomingud. Alates sambucast ja espresso cannolist kuni šampanjašokolaaditahvlite ja Guinnessi koogini – alkohoolsete jookide kasutamine pakub teie loomingule keerukust ja dekadentsi.
Konkreetsed alkohoolsed joogid, millel on praegu hetk, on bourbon, mezcal, sambuca, šerrivein, šampanja ja kokteilid, nagu espresso martini, moscow mule ja mojito. Liköörid annavad igale maiusele veidi teravust. Mitte ainult sellepärast, et šokolaadi-viskikook lihtsalt lastele ei sobi, vaid ka maitse sügavuse tõttu. Mezcal – tequila julgem vend – toob šokolaaditahvlisse suitsused noodid ja sambuca ühendab alkoholi maitse üllatava lagritsalaadse aniisi maitsega.
Nii et jätkake ja lisage oma loomingusse vinget hõngu! Pidage meeles, et mõnulemise puhul on mõõdukus võtmetähtsusega. Soovime, et tarbijad sööksid vastutustundlikult ja maiustaksid maiustustega, mitte ei kannataks pohmelli.
Bang Bang Bakehouse on spetsialiseerunud rummikoogile, millele nad annavad kaasaegse kujunduse näiteks mõnede kokteilidega. Mõelge coquito rummikoogile, mis maitseb nagu Lõuna-Ameerika kookospähkli rummi kokteil ja millele on lisatud röstitud pekaanipähklipuru. Rummikookide loojad leiavad, et elu tuleks tähistada sagedamini ja mis oleks parem viis seda teha kui kokteilimaitselist maiust näksides? Seetõttu müüvad nad maiustusi üksikutes purkides: tarbijad ei pea ootama erilist sündmust, et nautida oma rumfetti või espresso martini rummikooki.
Taste Tomorrow on maailma suurim ökosüsteem tarbijate mõistmiseks pagari-, kondiitri- ja šokolaaditööstuses. Kohaliku ja globaalse tarbijakäitumise, hoiakute ja valikute pidev jälgimine annab väärtuslikku ja põhjalikku teavet nii pagaritele, kondiitritoodetele, šokolaaditootjatele, toiduainete jaemüüjatele kui ka tootjatele. Saame neid teadmisi kasutada suundumuste arengu jälgimiseks ja uute avastamiseks. Lisateavet meie metoodika kohta.
Liituge tuhandete pagari-, kondiitri- ja šokolaadiprofessionaalidega, kes loodavad inspiratsiooni saamiseks Taste Tomorrow'le. Ärge jääge ilma – tellige meie uudiskiri kohe ja looge asjakohasemaid tooteuuendusi!