Leiva maitse keskus

Puratos on aastaid korraldanud põhjalikke uurimusi teemal, kuidas inimesed kogu maailmas tunnevad pagaritoodete, eriti leiva, maitset. Et koguda täpsemat infot leiva maitsestamise ja fermentatsiooni kohta, avasime leiva maitse keskuse.

Leiva maitse keskus asub Saint Vithis Belgias ja ühendab meie teadmisi leiva maitse, maitsestamise, fermentatsiooni ja koostisainete kokkusobitamise kohta, et näidata, kuidas maitsestamine mõjutab pagaritoote maitset ja tekstuuri.

Puratose leiva maitse keskuse missioon

Soovime olla keskus, kus tööstustootjad, teadlased ja Puratose töötajad koguvad teadmisi ja vahetavad parimaid tavasid maitsete kujunemise ja fermentatsioonitehnoloogia erinevate aspektide vallas. Meie eesmärk on koostöö, kus ühes oskusteabega luuakse valmistooteid, mille maitse ületab kujutlusvõimet.

Juuretisekogu

Meie pühendumust pagaritoodete valmistamisele kajastab kõige paremini Puratose juuretisekogu. Üks maailma esimesi juuretisekogusid asub meie leiva maitse keskuses. Selle eesmärk on kergitusainete bioloogilise mitmekesisuse hoidmine ning juuretiste pärandi ja küpsetusalaste teadmiste säilitamine.

Idee on lihtne, kuid oluline. Kui pagar soovib turvaliselt säilitada juuretise proovi, võib ta selle tuua meie hoidlasse, kus tehakse analüüsides kindlaks selle täpne koostis. Juuretisekogus on võimalik proovi säilitada aastaid ja seda saab tulevikus uuesti kasutada.

Meie juuretisekogu on hetkel koduks ainulaadsele kollektsioonile, milles hoitakse pagaritelt pärit juuretisi üle kogu maailma ning see koosneb enam kui 700 erinevast pärmitüübist ja enam kui 1500 erinevast piimhappebakterist.

Kui soovite täpsemat infot leiva maitse keskuse kohta või panustada maailma maitsete pärandisse, külastage meie kodulehte.

Puratos on aastaid teinud põhjalikke uuringuid selle kohta, kuidas inimesed üle maailma kogevad valmistoodete, eriti leiva maitset. Leiva maitse ja kääritamise kohta suurema ülevaate saamiseks avasime Leiva Maitse Keskuse.

Belgias Saint Vithis asuv leiva maitse keskus ühendab meie maitse, maitsestuse, kääritamise ja leiva sidumise alased teadmised, et näidata, kuidas maitsestus mõjutab leiva maitset ja tekstuuri.

The Puratos Center for Bread Flavour mission

We wish to be the reference place where the baking industry, scientists and Puratos employees gather to experience and exchange best practices on the different aspects of flavour formation and fermentation technology. Our aim is to work together to generate knowledge while creating finished goods with taste beyond imagination.

The Puratos Center for Bread Flavour mission

Sourdough library

Nothing demonstrates our commitment to bread making more than the Puratos Sourdough Library. Set within the Center for Bread Flavour, the Sourdough Library aims to safeguard the sourdough biodiversity and preserve the sourdough heritage and baking knowledge, and is the first of its kind in the world.

The idea is simple but important. If a baker wants to safely store a sample of sourdough, they can bring it to the library where we will analyse the contents and identify its precise composition and ingredients. Safe in the library, the sample can then be kept alive and maintained for years to come.

We are pleased to say that the library is now home to a unique collection of sourdoughs from bakers across the globe and has contributed to the identification of more than 700 types of yeast and more than 1.500 varieties of lactic acid bacteria.

If you would like to learn more about the Center for Bread Flavour or help grow the taste heritage of the world please visit our Contacts page.

Virtual Tour

Take a Virtual 360° tour in our Sourdough Library.