Puratos lansseerib uue taimepõhise vahustatava koore, šokolaadimaitselise Ambiante katete ja täidiste jaoks.

10 okt 2024

News
Press
Ambiante

Puratos teatas oma Ambiante vahustatavate koorte valiku laiendamisest, lisades tarbijate lemmikmaitse: šokolaadi. Ainulaadne koor, šokolaadimaitseline Ambiante, on 100% piimavaba, ilma kunstlike maitsete ja värvaineteta (NAFNAC), milles on kasutatud Puratose jätkusuutlikust Cacao-Trace programmist pärit kakaopulbrit. Sujuva, mousse-laadse tekstuuriga šokolaadi mitseline Ambiante on ideaalne toode, aidates torditootjatel ja kondiitritel luua järjepidevalt kõrgekvaliteedilisi täidiseid, kaunistusi ja katteid pagaritoodetele ja magustoitudele mugaval ja kulutõhusal viisil.

Uus Ambiante Chocolate sisaldab ainult 14% rasva ja sellel on erakordne vahustumisvõime, suurenedes vahustamise ajal kuni 3,5 korda oma algsest mahust. Võrreldes tavalise piimakoore ja kakaopulbri kombinatsiooni keskmise vahustumisvõimega, mis on vaid kaks korda, annab see toode oluliselt rohkem välja. UHT-tehnoloogiat kasutades toodetud Ambiante Chocolate koort saab hõlpsasti säilitada avamata kujul toatemperatuuril (2-20°) kuni üheksa kuud. Lisaks on pärast vahustamist ja pealekandmist kondiitritooted külmutus-sulatustsüklitele vastupidavad või neid saab hoida külmkapis kuni viis päeva. Kõik need tegurid muudavad šokolaadmaitselise Ambiante koore pikaajaliseks lahenduseks, millel on lisaks suurepärane visuaalne atraktiivsus.

Maitse ja jätkusuutliku hankimise ühendamine

See on välja töötatud hoolikalt valitud kakaopulbrist, mis on hangitud läbi Puratose  Cacao-Trace programmi, sellega tagab Ambiante Chocolate peene, kihilise maitse, tõendades samal ajal valmistoote jätkusuutlikkust. Osana Cacao-Trace algatusest makstakse farmeritele iga-aastast "šokolaadiboonust": iga müüdud 1 kg Ambiante šokolaadimaitse eest saavad nad 0,05 € lisatasu otse või kogukonna rahastamisprojektide kaudu – veel üks samm tõeliselt jätkusuutliku kakao ja šokolaadi tarneahela loomise suunas. Kuna šokolaadimaitseline Ambiante on 100%taimepõhine, on sellel ka poole väiksem keskkonnajalajälg võrreldes traditsiooniliste piimatoodete valikutega. Seda on kinnitanud GF-impact, kasutades toote keskkonnajalajälje hindamist osana Puratose elutsükli hindamise(LCA) meetodist. 

Ambiante Chocolate koort saab kasutada visuaalse atraktiivsuse ja soovitud šokolaadimaitse lisamiseks paljudes erinevates toodetes, nagu traditsiooniline trühvlitort ja klassikalise Ladina Ameerika maiuse tres leches koogi loomingulises uusversioonis, samuti ekleeri täidistes või šokolaadimoussedes. Uus vahustamisvalmis koor, mis sobib ideaalselt eraldiseisva maitsena või kombineerituna teiste šokolaaditüüpidega, on välja töötatud selleks, et parandada šokolaadimagustoite..

Kvaliteetne šokolaadilooming

„Tarbijate ootused on kondiitritoodete osas kõrged; nad tahavad õrna maitset ja tekstuuri, värskust ja jätkuuutliku päritoluga koostisosade kasutamist – sageli lähtudes konkreetsetest toitumiseelistustest.  Seega oli kõigi lemmik kondiitritoodete maitse šokolaadiga vahustatava koore väljatöötamisel oluline pöörata tähelepanu igale aspektile,” kommenteerib Laurent Thomé, Puratose taimepõhiste lahenduste äriüksuse direktor. “Lõime šokolaadimaitselise Ambiante, et vastata nendele kasvavatele vajadustele ja aidata teha tootjate elu lihtsamaks. Erinevalt paljudest töömahukatest šokolaadikreemidest pakub Ambiante ühtlast kvaliteeti, maitset ja värvi –kasutusvalmis vahustatav koor, et tootjad ja käsitöö pagarid oleks valmis põnevaid kondiitritooteid valmistama.”

Pärast turule toomist suureneb Ambiante Chocolate tootmine, laienedes järgmiste kuude jooksul ka globaalsele turule. Lisainfo saamiseks võtke ühendust kohaliku müügiesindajaga.