3 juuni 2024
Brüssel, Belgia, 3-s Juuni, 2024 - Puratos, pagaritoodete, kondiitritoodete ja šokolaadi toorainete ülemaailmne liider, teatab täna oma uue Juuretiste Instituudi avamisest: ainulaadne keskus, mis on pühendatud juuretise kunsti, teaduse ja potentsiaali tähistamisele. Belgias Sankt Vithis asuv Instituut püüab meistriklasside, veebiürituste, ainulaadsejuuretiste kogu ja murranguliste uuringute kombinatsiooni abil "kaitsta, uurida ja inspireerida" populaarse koostisosa pärandit globaalses mastaabis.
Uues Juuretiste Instituudis asub maailma ainus juuretiste kogu, mis on pühendatud kogu maailmast pärit juuretiste säilitamisele ja edendamisele. 153 majasiseselt säilitatava juuretisega tagab raamatukogu tüvede bioloogilise mitmekesisuse tulevastele põlvedele. Sellel on ka suur analüütiline võime, kus on juba eraldatud üle 1500 tüve, et paremini mõista käärimisprotsessi parema maitsega ja tervislikumate juuretisega toodete poole püüdlemisel. Juuretiste kogu on üle 10 aasta pakkunud ainulaadseid teadmisi ja hõlbustanud ekspertkonsultatsioone kõigis juuretisega seotud küsimustes – alates selle sensoorsetest omadustest kuni paljude tervisega seotud eelisteni.
Uus Instituut, mis on loodud inspiratsiooni sõlmpunktiks, aitab inspireerida pagareid juuretise kunstis erinevate meistriklasside kaudu, mis on kohandatud klientide vajadustele. Tunnustatud ja kirgliku juuretiste kogu hoidja Karl de Smedti ja valitud pagariekspertide juhtimisel jagavad need praktilised tunnid parimate tavade näpunäiteid, tehnikaid ja retsepte, aga ka juuretise taga olevat teadust ning selle panust tervisesse ja heaolusse.
Puratose Juuretiste Instituut keskendub ka teadusuuringutele, et saada rohkem teavet juuretise eeliste ja võimalike toodete ning selle valmistamise ja kasutamise kohta. Osana sellest uurimistööst töötab Puratos välja ennustavat mudelit, mis pakub mõõtmisi, sealhulgas seeditavuse skoori, jätkusuutlikkuse tunnuseid, maitset, säilivusaega ja palju muud, et aidata pagaritel parandada omatoodete maitset, terviseprofiili ja jätkusuutlikkust. Tänu pikaajalisele koostööle juhtivate ülikoolide ja teadlastega, nagu prof Marco Gobbetti Bolzano vabaülikoolist, on meeskond pühendunud teadmiste jagamisele ja laiendamisele, et muuta juuretis ja selle eelised kõigile kättesaadavamaks.
“Puratose juuretiste ajalugu ulatub tagasi 1980. aastatesse – oleme alati olnud kirglikud juuretisega toodete maitse ning tervislike ja heaoluomaduste parandamise ja propageerimise suhtes. Kuna tarbijate huvi on viimastel aastatel kiiresti kasvanud, on suur isu kõigi juuretisega seotud asjade järele, mistõttu on õige aeg avada meie juuretiste instituut (Sourdough Institute),” kommenteerib Karl de Smedt, Puratose juuretiste kogu hoidja. “Uskumatu, et juuretise uurimine on alles suhteliselt lapsekingades. Kuna iga juuretis on ainulaadne, on veelgi olulisem, et täiendaksime oma kollektiivseid teadmisi selles valdkonnas. Soovime ise saada ja aidata oma klientidel saada mitte ainult liidriteks, vaid ka tervise, maitse ja jätkusuutlikkuse teerajajateks. Säilitades juuretise pärandit, edendades meie uurimistööd ja koolitades pagareid parimate tavade osas, tahame tagada, et selle eelised õitseksid veel paljude tulevaste põlvkondade jaoks.”
Juuretise instituudi kohta lisateabe saamiseks või meistriklassidesse registreerimiseks külastage: https://www.sourdoughinstitute.com/