Uuenduslik koostöö edendab pagaritööstuse jätkusuutlikkust

2 dets 2024

Planet
Commitments
Corporate
R&D

27.-28.11.2024 Prantsusmaal MECATHERMi peakorteris toimunud murrangulisel seminaril osalenud Puratos ja MECATHERM tõid kokku pagari-, kondiitri- ja maiustuste sektori võtmeisikud, et tegeleda kliimamuutuse ja jäätmetega seotud pakiliste väljakutsetega. See sündmus tähistas tööstuses olulist verstaposti, tutvustades uuenduslikke lahendusi ja soodustades koostööd jätkusuutlike tavade edendamiseks kogu pagaritööstuse väärtusahelas.

Jätkusuutliku arengu visioon

Puratose ja MECATHERMi korraldatud seminaril rõhutati säästva arengu tähtsust, mis on inspireeritud Brundtlandi aruande põhimõtetest rahuldada praegusi vajadusi ilma tulevasi põlvkondi kahjustamata. Ürituse eesmärk oli inspireerida ettevõtteid võtma kasutusele tavasid, mis on majanduslikult elujõulised, sotsiaalselt vastutustundlikud ja keskkonnasõbralikud, kindlustades, et kompromisse ei tule toote kvaliteedi, maitse või tööstusliku jõudluse osas. 

Tarbijakeskne jätkusuutlikkus

Tarbijate kasvava nõudluse tõttu jätkusuutlike toodete järele tõsteti seminaril esile peamised tööstusharu kujundavad suundumused. Puratose ülevaatedTaste Tomorrowuuringust näitasid, et tarbijad otsivad aktiivsejätkusuutliku pakendi, vastutustundliku päritoluga koostisainete ja minimaalse keskkonnamõjuga tooteid. See tarbijapõhine nihe annab konkurentsieelise ettevõtetele, kes seavad esikohale jätkusuutlikkuse.

Uuenduslikud lahendused jätkusuutlikuks tulevikuks

Üritusel tutvustati mitmeid uuenduslikke lahendusi, mis on loodud pagaritööstuse jätkusuutlikkuse suurendamiseks:

  • Koostisained jätkusuutlikumate küpsetiste valmistamiseks:  Puratos tutvustas mitmeid jätkusuutlikkusele keskendunud koostisainete lahendusi, sealhulgas Sapore Lavida (regenereerivast jahust valmistatud juuretis), Mimetic (taimepõhine erirasv ja või asendaja), Puraslim (parendaja rasva vähendamiseks), Sunset Glaze (taimepõhine munamäärde alternatiiv), Cubease (spetsiaalselt kohandatud parendaja uuenduslikus kuubiku formaadis) ja Intens Egg tehnoloogia (pulbriline modulaarne ensüümil põhinev tehnoloogia munade koguse vähendamiseks) ja palju muud. Need uuendused võimaldavad pagaritootjatel toota kvaliteetseid tooteid, millel on tõestatult väiksem keskkonnamõju.
  • Tootmisliini süsiniku jalajälje vähendamine: MECATHERM ja selle sõsarettevõte ABI esitlesid uuenduslikke lahendusi, mis on loodud tootmisprotsessi energiatõhususe optimeerimiseks ja tootejäätmete vähendamiseks. Nende lahenduste hulka kuuluvad vertikaalsetele ahjudele pühendatud uus patenteeritud Hygro Control System, MVD või MDC-ga tootepuhvri kontseptsioon, samuti tehisintellekti integreeriv ABI kvaliteedijuhtimissüsteem Eye-Q  .
  • Taastav põllumajandus: Esiletõstetud Grands Moulins de Paris/IVESCIA's TRANSITIONS programmi poolt ja Farm For Good initsiatiivil, taastootvad põllumajandustavad keskenduvad mulla tervisele, bioloogilisele mitmekesisusele ja CO2-le (sekvestreerimine ja heitkoguste vähendamine). Need tavad tagavad kvaliteetsed koostisained, edendavad sidemeid põllumeestega ja toetavad üleminekut säästvale põllumajandusele.Tulemuspõhist lähenemisviisi kasutades demonstreerivad nad oma positiivset keskkonnamõju reaalsete andmete, KPI-de ning süsinikdioksiidi vähendamise ja bioloogilise mitmekesisuse mõõdetavate tulemuste kaudu.

Koostööpingutused kogu tööstusharu hõlmava mõju saavutamiseks

Seminar rõhutas koostöö jõudu kogu tööstusharu hõlmavate muutuste käivitamisel. Tuues kokku eksperdid, valdkonna juhid ja partnerid, võimaldasid Puratos ja MECATHERM rikkalikku ideede ja parimate tavade vahetust. See koostööpõhine lähenemine on oluline jätkusuutlikkusega seotud keeruliste väljakutsetega toimetulemiseks ning pagaritööstusele vastupidava ja jätkusuutliku tuleviku tagamiseks.

Tooteesitlused ja ekspertide ülevaated

Kohalolijatel oli võimalus olla tunnistajaks reaalajas tooteesitlustele MECATHERMi demokeskuses, keskendudes oluliselt väiksema keskkonna- ja süsinikujalajäljega baguette ja briochide tootmisele. Need demonstratsioonid tõstsid esile regeneratiivse jahu ja uuenduslike küpsetustehnoloogiate kasutamist, tagades, et jätkusuutlikkus ei lähe kvaliteedi arvelt.

Ekspertide ettekanded ja ümarlauaarutelud andsid väärtuslikku teavet jätkusuutlikkuse erinevatest aspektidest alates tooraine hankimisest kuni energiatõhususeni. Toodete sensoorsed hinnangud tagasid jätkusuutlike lahenduste vastavuse tarbija ootustele maitse ja kvaliteedi osas.

Pühendumus jätkusuutlikule tulevikule

TSeminar lõppes Puratose ja MECATHERMi tugeva lubadusega jätkata pagaritööstuse uuenduste ja jätkusuutlikkuse edendamist. BKasutades tipptasemel tehnoloogiaid ja edendades ühiseid jõupingutusi, on nende eesmärk inspireerida ja toetada pagareid nende teekonnal jätkusuutlikuma tuleviku poole.

See sündmus tähistab olulist sammu edasi pagaritööstuse jätkusuutlikkuse teekonnal, näidates, et innovatsiooni ja koostöö abil on võimalik luua maitsvaid kvaliteetseid tooteid, mis on ka planeedile head.