Vähendage rammusate saiade rasvasisaldust, säilitades samal ajal nende maitse

18 märts 2025

Rasvad on suurepärase saia oluline tugisammas. Need loovad pehmuse, täiustavad maitset ja pikendavad säilivusaega. Kuid mitte kõik rasvad pole võrdsed. Kuigi mõned rasvad toidavad energiat ja toetavad keha olulisi funktsioone, võivad teised (eriti küllastunud rasvad) olla liigsel tarbimisel kahjulikud.

Kuna 67% tarbijatest otsivad madala rasvasisalduse väidetega tooteid ja 75% on huvitatud toidust, mis toetab üldist heaolu, seisavad pagarid silmitsi väljakutsega.Tegelikult näitas enam kui 9000 täiskasvanuga tehtud uuring, et vaid kahe viilu (120 grammi) saia tarbimine päevas oli seotud 40% suurema kaalutõusu ja rasvumise riskiga.

Niisiis, kuidas saavad pagarid luua rikkalikke ja maitsvaid saiatoteid, rahuldades samal ajal kasvavat nõudlust tervislikumate alternatiivide järele? Lahendus peitub rasvade rolli mõistmises ja eesmärgipärases uuendustegevuses. Lugege edasi, et uurida, kuidas seda tasakaalu saavutada.

Mis on küllastunud rasvad?

Küllastunud rasvu leidub peamiselt loomsetes toodetes, nagu või, juust ja rasvane liha, aga ka mõnedes taimsetes õlides, nagu kookosõli. Need rasvad on toatemperatuuril tahked ja liigsel tarbimisel võivad need tõsta LDL-kolesterooli ("halva" kolesterooli) taset veres. Kõrge LDL-kolesterool soodustab ateroskleroosi, seisundit, kus arterid ummistuvad, suurendades südamehaiguste ja insuldi riski. 

Mis on küllastumata rasvad?

Need rasvad on toatemperatuuril vedelad ja võivad aidata alandada LDL-kolesterooli, toetades südame tervist ja parandades insuliinitundlikkust, mis aitab ära hoida selliseid haigusi nagu II tüüpi diabeet. Küllastumata rasvu leidub seemnetes, pähklites ja taimeõlides nagu rapsi-, päevalille- ja oliiviõli. Need ei suurenda "halba" kolesterooli, selle asemel aitavad need säilitada "head" kolesterooli.

Kui palju rasva peaksime tarbima, et tervena püsida?

Maailma Tervise Organisatsioon soovitab, et mitte rohkem kui 10% kogu meie päevasest energiatarbimisest ei tohiks pärineda küllastunud rasvadest. Kuid paljudes lääneriikides teatavad 35-aastased ja vanemad täiskasvanud, et umbes 35% nende toidust ületab selle, kusjuures 15% või rohkem nende energiatarbimisest pärineb seda tüüpi rasvadest.

Rohkem kui 1 täiskasvanu 3-st põeb mingit tüüpi südame-veresoonkonna haigusi, kuid on ka häid uudiseid. 80% südamehaigustest ja insultidest on ennetatavad. Võimas viis riski vähendamiseks on minna üle küllastumata rasvadele, mida leidub taimsetes õlides, pähklites, seemnetes ja rasvases kalas.

Kas soovite muuta oma saia tervislikumaks valikuks? Puratosega on teil juurdepääs mitmesugustele koostisosadele ja lahendustele, mis muudavad tervislikumate ja maitsvate saiatoodete loomise vaevatuks.

Millist rolli mängib rasv saia valmistamisel?

Rasvad mängivad saia valmistamisel olulist rolli mitte ainult maitse, vaid ka tekstuuri ja värskuse tõttu, mida teie kliendid hindavad. Need aitavad luua selle pehme, rikkaliku tekstuuri ja annavad saiale rahuldava ja õrna pehmuse. Rasvad ka lukustavad niiskust, hoides saia kauem värskena.

Aga mis juhtub, kui vähendate või asendate rasvu, eriti küllastunud rasvu? See võib mõjutada teie saia pehmust ja värskust, põhjustades mõnikord kuivema tekstuuri või kiirema riknemise, mida ükski tarbija ei soovi. Tänapäeva ostjad ootavad uuendusi ja nad ei lepi kuiva elutu saiaga. Nad tahavad mõlemast maailmast parimat: tervislikumaid valikuid, tegemata järeleandmisi maitse, kvaliteedi ja kogemuste osas.

Selliste lahendustega nagu Mimetic ja Puralsim võimaldab Puratos teil luua tervislikumaid ja maitsekamaid saiasid, mis jäävad pehmeks ja värskeks. Uurime neid lähemalt.

Mimetic

Mimetic on innovatiivne, taimepõhine spetsiaalrasv mis on ideaalne alternatiiv võile rikkalikes saiades, pakkudes 1-1 asendust. See pole mitte ainult 30–50% kulutõhusam kui või, vaid ka kolm korda säästlikum ja oluliselt väiksema keskkonnamõjuga.

Mimetic pakub lamineerimisprotsessi ajal suurepärast töödeldavust ja veatut kihilisust, tagades valmistoodetele sama meeldiva võise suutunde, krõbeduse, õhulisuse ja näritavuse. Lisaks on see taimne, kolesteroolivaba ja valmistatud 100% RSPO-sertifikaadiga palmiõlist, mistõttu on see tervislikum ja jätkusuutlikum valik.

Puraslim

Veel üks valik koostisainetest, mida saate oma arsenali lisada, on Puraslim segud ja parendajad, mis on loodud rasvade ja kalorite vähendamiseks pehmetes ja magusates saiatoodetes. Puraslim, mis sobib suurepäraselt meelepärastele toodetele, nagu brioche, magusa täidisega kuklid ja panettone, võimaldab kuni 50% rasva vähendamist ja kuni 20% kulude kokkuhoidu. See valik toetab teie saia puhta(ma) etiketi märgistust, pakkudes paremat toiteväärtust, säilitades samal ajal värskuse ja maitse.

Mida tarbijad etikettidelt otsivad?

Peaaegu 80% USA täiskasvanutest kasutavad praegu ostuotsuse tegemisel regulaarselt toitumisalase info teavet pakenditel, mis on märkimisväärne kasv võrreldes 2005. aasta 62%-ga. Tarbijad kontrollivad tavaliselt etikettidel kaloreid, rasvu, kiudaineid, ja süsivesikuid , et saaks tooteid võrrelda ja teha tervislikumaid valikuid. Seda arvesse võttes kaaluge oma leiva- ja saiatoodete rasvasisalduse vähendamist meie uuenduslike lahendustega. Kas soovite sihikule võtta ka oma leiva toitumisprofiili muid valdkondi? Võtke arvesse järgmisi soovitusi.

Millist leiba või saia peaksite rohkem küpsetama?

Kuigi leib ja sai on levinud toiduaine kogu maailmas, ei ole kõik neist sama toiteväärtusega. Nagu mainitud, peavad etiketiteadlikud tarbijad rasva ja kaloreid oluliseks teguriks, kuid mängu tulevad ka muud toitained. Andke oma klientidele rohkem valikuvõimalusi nende elustiili järgimiseks, mis eristab teid turul. Kaaluge selliste leibade pakkumist.

Kiudainerikas leib

Kiudainerikkad leivad on suurepärane valik terviseteadlikule tarbijale. Lisades oma retseptidesse täisteratooteid ja seemneid, saate luua maitsvaid ja toitvaid leibasid, mis toetavad soolestiku tervist ning pakuvad olulisi vitamiine ja mineraalaineid. Puratos pakub mitmeid uuenduslikke lahendusi, mis aitavad teil seda saavutada.

Meie Puravita segudega on lihtne küpsetada mitmekesiseid kiudainerikkaid leibasid, mis on täis täisteratooteid ja seemneid. Need leivad võivad aidata tarbijatel saavutada soovitatud kiudainekoguse, pakkudes samal ajal täiendavat kasu tervisele.

Lisaks pakuvad meie tooted Softgrain, Sproutgrain ja GrainDesign kasutusvalmis pehmeid idandeid, täisteratooteid ja seemneid, mis on immutatud juuretisega või idandatud ja kääritatud suurepärase maitse ja loomuliku värskuse saavutamiseks. Need koostisosad mitte ainult ei paranda teie leibade toiteväärtust, vaid muudavad need ka visuaalselt atraktiivsemaks ja maitsvamaks.

Juuretis paremaks seedimiseks

Lihtsuse ja maitse eest sageli kiidetud juuretis on veel üks suurepärane valik terviseteadlikele leivasõpradele. Jahust, veest, soolast ja juuretisest valmistatud taigen läbib pika käärimisprotsessi. See mitte ainult ei anna sellele iseloomulikku teravat maitset, vaid ka suurendab vitamiinide ja mineraalide biosaadavust, muutes need organismile lihtsamalt imenduvaks.

Käärimine lagundab ka valgud, nagu gluteen, mis võib mõnel inimesel muuta juuretise kergemini seeditavaks. Kuigi see ei pruugi sobida tsöliaakiahaigetele, pakub juuretis tänu kõrgele polüfenoolide ja lahustuvate kiudainete sisaldusele mitmeid tervisega seotud eeliseid, sealhulgas paremat veresuhkru reguleerimist ja soolestiku tervist.

Õppige rohkem juuretisega suures mastaabis tootmisest.

Uuendage koos Puratosega

Koostisosade vahetamine madalama rasvasisaldusega toodete vastu saia rikkalikku ja maitsvat maitset ohverdamata, võib aidata teil jõuda laiema ja terviseteadlikuma publikuni. Kui olete valmis järgmise sammu astuma, võtke ühendust kohaliku Puratose esindajaga, et tutvuda meie uuenduslike koostisosadega.

VIITED