3 dets 2024
Puratose pühendumine uuendustele ulatub kaugemale pagari-, kondiitri- ja šokolaaditööstuse jaoks erakordsete toorainete valmistamisest. Mõistame, et suurepärane leib saab alguse tervest pinnasest, mistõttu teeme koostööd põllumeeste, ühistute ja tarnijatega, kes rakendavad taastavaid põllumajandustavasid.
Olenemata sellest, kas olete väikepagar, kondiiter või suurtootja, on oluline valida sellised tarnijad, kes hangivad tooteid vastutustundlikult ja hoolitsevad mulla eest ning toidavad seda, et tagada jätkusuutlik edu. Liituge meiega, et uurida taastava põllumajanduse muutvat jõudu ja avastame koos, kuidas Puratos saab aidata teil luua oma kliendile jätkusuutlikumat ja maitsvamat leiba.
Oma tagasihoidlikust algusest hoolimata on leib olnud jätkusuutlikkuse ja taimepõhise headuse sümbol, mis on alal hoidnud põlvkondi inimelu. Kuna nooremad põlvkonnad muutuvad teadlikumaks oma toiduvalikute keskkonnamõjudest, muutub üha olulisemaks tagada, et leivatootmine arvestaks keskkonnavastutusega ja edendaks veelgi enam jätkusuutlikkust.
Taastav põllumajandus on põllumajanduslik lähenemisviis, mis keskendub mulla tervise parandamisele, et luua vastupidavamaid põllumajandussüsteeme. Põllumajandustootjad, kes tegelevad regeneratiivse põllumajandusega, kasutavad selliseid tehnikaid nagu mitmekesine külvikord, vahekultuuride kasvatamine ja talvine taimkate, et suurendada orgaanilise aine hulka mullas, mis aitab säilitada niiskust ja toitaineid. Guillaume, põllumees ja agronoom, kellega Puratos koostööd teeb, selgitab: “Muld on suur osa põllumeeste pangast, mida erodeeritakse. Noore põlvkonna põllumeeste väljakutse on taastada orgaanilise aine tase mullas, et säilitada tootmist ja talude kasumlikkust, ning selleks peame kohandama farmide tehnilisi lahendusi, et tuua tagasi orgaaniline aine, mida muld toiduna eluks vajab”.
Taastaval põllumajandusel on tohutu potentsiaal luua tulevastele põlvkondadele vastupidavad ja tootlikud põllumajandussüsteemid. Selline põllumajanduslik lähenemisviis parandab mulla tervist, suurendab bioloogilist mitmekesisust ja vähendab süsinikdioksiidi heitkoguseid, aidates kaasa toiduainete tarneahela süsinikusisalduse vähendamisele ja järgides Pariisi kokkuleppe eesmärki piirata globaalse temperatuuri tõusu alla 2 °C. Olles toiduainetööstuses vastutustundlik tegija, on Puratos pühendunud sellele elutähtsale liikumisele, kaasates igal võimalusel oma tegevustesse taastavaid meetodeid.
Meie 2022. aastal algatatud regeneratiivse põllumajanduse pilootprojektid on aidanud ületada lõhe Puratose ja visiooniga põllumeeste vahel, pakkudes meile esmast infot ja teadmisi jätkusuutlikest põllumajandustavadest. See esialgne investeering on Puratose ja meie klientide jaoks oluline samm taastuvpõllumajandusele ülemineku toetamisel.
Täna on meie pühendumus ilmne meie Sapore'i juuretiste tootmises, kasutades Belgias, Austraalias ja Ühendkuningriigis regeneratiivsete meetoditega kasvatatud nisu.
Varsti laiendame regeneratiivsete põllumajandusmeetoditega valmistatud Sapore juuretise valikut ja lansseerime koos Belgia põllumeestega rukkijuuretise ning Türgis veel ühe uuendusliku iidsete teradega juuretise. Olge kursis meie põnevate arengutega.
Et võimendada meie mõju ja kiirendada taastuvpõllumajanduse edenemist, oleme saanud partneriks Raffinerie Tirlemontoise ja BENEO´ga, kes on juhtivad tegijad Belgia suhkrupeedi- ja sigurijuuretööstuses. Koos alustame kolmeaastast projekti, et osaleda nende ambitsioonikas kliimapõllumajandusprojektis. Selle algatuse tulemuseks on suhkrupeedi, gluteeni ja sigurijuure kiudude jätkusuutlik tootmine teiste toodete hulgas, mida kõike kasvatatakse erinevate taastootmisviiside abil.
Integreerides taastava põllumajanduse oma ärimudelisse, ei järgi me Puratoses mitte ainult trendi; aitame aktiivselt kaasa liikumisele, mis edendab toidusektoris keskkonnahoidlikkust ja jätkusuutlikkust. See kohustus aitab meil toetada kliente jätkusuutlike toodete väljatöötamisel ja tarbijate teadlikkuse tõstmisel.
Kas teadsite, et tavapõllumajandusest pärit koostisainetest valmistatud värske röstsaia keskkonnajalajäljest kuni 79% võib olla tingitud puhtalt toorainest? Puratoses pakume oma klientidele võimalust ja tööriistu nende mõju mõõtmiseks ja aitame neil oma protsesse vastavalt kohandada.
Meie strateegiline liit Glimpacti ja Sparkalisega on viinud GF Impact loomiseni, tõeline dünaamiline ökodisaini ökosüsteem, mis võimaldab pagaritootjatel mõõta ja mõista oma organisatsiooni ja toote keskkonnajalajälge. Arvestades LCA-PEF method´iga hõlmatud 16 mõjukategooriat—sealhulgas süsiniku jalajälg, veeressursside kasutamine, põllumajanduslik maakasutus, ökotoksilisus ning ookeanide ja jõgede eutrofeerumine – GF Impacti abil saame aidata teil kindlaks teha parendusvaldkonnad.
Kas teadsite, et tavapõllumajandusest pärit koostisainetest valmistatud värske röstsaia keskkonnajalajäljest kuni 79% võib olla tingitud puhtalt toorainest?
Selles hinnangus tõsteti esile taastav põllumajandus kui oluline hoob meie tööstuse üldise jalajälje vähendamisel, suunates meid tegema parimaid samme kiireima ja jätkusuutlikuma mõju saavutamiseks. Meie pilootprojekti esimene mõju tulemuste mõõtmine Belgias näitab, et suudaksime vähendada ainuüksi nisu kogu keskkonnajalajälge 75% võrra, kui teeme koostööd põllumeestega, kes on juba mitu aastat viljelenud taastavat põllumajandussüsteemi. Need paljulubavad tulemused kinnitatakse erinevate põllukultuuride ja riikide lõikes.
Tehke koostööd Puratosega, et kiirendada neid edusamme ja teha uuendusi. Üheskoos saame toita mulda parema homse ja jätkusuutlikuma leiva nimel.