Orienteerudes küpsetiste toitainete tasakaalus

19 aug 2024

Bakery

Tasakaalustatud toiteväärtusega toiduainete loomine on ülioluline nii tarbija tervise kui ka teie pagariäri edu jaoks. Kasutades uuenduslikke lähenemisviise ja nutikaid koostisainete asendamisi, saavad pagarid ja kondiitritoodete tootjad tõsta oma kaupade toiteväärtust maitset ohverdamata.Lugege edasi, et teada saada, kuidas saate rahuldada kasvavat nõudlust tervislikumate valikute järele.

Tasakaalustatud toitumise mõistmine

Toiteväärtuse tasakaal viitab kõigi oluliste toitainete sobivas koguses tarbimisele ilma ühe toitaine ületähtsustamiseta teiste arvelt.

Tasakaalustatud toitumine annab kehale õiges koguses toitaineid, mis on vajalikud optimaalseks terviseks ja toimimiseks.

Kuidas säilitada toitumises tasakaalu?

Olulised tervisliku toitumise põhimõtted, Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel, mida tuleks teada…

  • vähem kui 50g suhkrut päevas
  • vähem kui 65g rasva päevas
  • vähem kui 5g soola päevas
  • vähemalt 400g puu ja juurvilju päevas
  • vähemalt 25g kiudaineid päevas

Kuidas valmistada toitvamaid küpsetisi

Küpsetiste tootjate jaoks on 2 peamist valdkonda, mida eelistada, et aidata paremini edendada tasakaalu toitumises:

  1. Võimaluse korral vähendage soola, rasva ja suhkru sisaldust.
  2. Lisades tervisele kasulikke koostisosi nagu päris puuviljad ja marjad ning kiudainerikkaid koostisosi nagu täisteratooted ja seemned.

Puratoses pakume uuenduslikke lahendusi iga valmistoote etapi jaoks, et aidata pagaritel, kondiitritoodete ja koogitootjatel optimeerida oma toodete üldist toiteväärtust, tegemata järeleandmisi funktsionaalsuses, maitses või tekstuuris.

Vähendades suhkrut

Siit leiate kõik Puratose vähendatud suhkrusisaldusega tooted: Puratos Vähendatud Suhkrusisaldus

Suhkur on ka #1 koostisosa, mida tarbijad soovivad omatoitumises vähendada kuna liigne suhkrutarbimine võib olla seotud rasvumise ja mitmete teiste mittenakkuslike haiguste nagu diabeet, südame-veresoonkonna haigused, hambaaugud ja palju muude tekkeriskiga.

Puratose lahendused:

Need lahendused pakuvad võimalust valmistootes suhkru vähendamise väidet kasutada ilma, et see kahjustaks funktsionaalsust ja sensoorset kogemust.

pakume 2 kategooriat suhkruvähendamise lahendust:

  • Täis- või kontsentreeritud segud
    Näiteks meie vähendatud suhkruga Tegral Satin Cream Cake Sugar Reduced koogisegu vähendab suhkrusisaldust keskmiselt 35%.
  • Modulaarsed lahendused
    Näiteks meie Acti Sugar Reduction on clean label märgisega koogiparendaja, mis võimaldab vähendada suhkrusisaldust kuni 35%. Samuti pakub see võimalust lisada väite „kiudaineallikas”.

Vähendades rasva

Rasvade, eriti küllastunud ja transrasvade liigne tarbimine võib olla seotud suurema riskiga rasvumise ja muude terviseprobleemide tekkeks, nagu diabeet ja südame-veresoonkonna haigused.

Madalama rasvasisaldusega küpsetiste tootmine on suurepärane viis tarbijate pikaajalise tervise parandamiseks.

Puratose lahendused:

Kooskõlas WHO juhistega, on meie eesmärk vähendada rasvu, eriti halva toiteväärtusega rasvu nagu transrasvad, või siis asendada need hea toiteväärtusega rasvadega.

Pakume 2 kategooriat lahendusi rasva vähendamiseks:

  • Täidised

    Näiteks Cremfill Ultim sarja tooted on veepõhised pähkli- ja šokolaaditäidised, milles on kuni 70% vähem rasva võrreldes rasvapõhiste täidistega.

  • Magusate pagaritoodete segud & parendajad

    Näiteks Intens Puraslim on clean-label puhta etiketi tehnoloogia, mis võimaldab vähendada kuni 50% rasva pehmetes & magusate küpsetiste retseptides.

Siit leiate kõik Puratos vähendatud rasvasisaldusega tooted: Puratos Vähendatud Rasvasisaldus

Vähendades soola

Siit leiate kõik Puratose vähendatud soolasisaldusega tooted: Puratos Vähendatud Soolasisaldus

Meie lahendused soolasisalduse vähendamiseks küpsetistes võimaldavad soola vähendamise väite lisada valmistootele, ilma et see kahjustaks funktsionaalsust või sensoorset kogemust.

Pakume 2 kategooriat soola vähendamise lahendusi:

  1. Täis- või kontsentreeritud segud - näiteks mõned kohalikud lahendused, mis pakuvad küpsetamisvalmis leibasid 25% väiksema soolasisaldusega.
  2. Modulaarsed lahendused - näiteks S500 Salt Reduction: turu parim soolasisalduse vähendamise parendaja, mis annab võimaluse kasutada 25% vähem soola ilma maitses järeleandmisi tegemata.

Rohkem marju, vähem kõike muud

Püüame võimaluse korral suurendada oma puuviljatäidiste puuviljasisaldust. See aitab tarbijatel saavutada soovitatud päevase puuviljakoguse , kuid selle eesmärk on ka rahuldada tarbijate nõudlust - meie Taste Tomorrow uuringud näitavad, et 64% tarbijatest usub, et puuviljatäidisega toit on tervislik.

Meie puuviljatäidiste valik, mille puuviljasisaldus on vähemalt 50%, aitab parandada kondiitritoodete, kookide ja pagaritoodete toiteväärtust ning tundub terviseteadlikele tarbijatele atraktiivsem.

Tutvu meie puuviljatäidiste valikuga siin:

Topfil
Topfil Finest
Vivafil X-Tend 30% Sugar Reduced (vähendatud suhkruga)

Kiudainesisalduse parandamine

Kiudained on komplekssed süsivesikud, mida ei saa soolestikus täielikult seedida. Kiudained on tervisliku toitumise ja teie üldise tervise jaoks hädavajalikud. Kiudained võivad samuti aidata vähendada suhkru- ja rasvasisaldust küpsetistes. Loe lähemalt kiudainete ja meie lahenduste tervisekasust.

Üks viisidest, kuidas saame aidata tarbijatel saavutada soovitatud päevase kiudainekoguse, on reklaamida oma klientidele täisteraleiba.

Puratose tooted nagu näiteks Puravita, Softgrain, Sproutgrain, ja GrainDesign - need kõik aitavad luua suurepärase maitsega ja kiudainerikkaid tooteid.

Olete huvitatud mõnest meie lahendusest? Võtke juba täna ühendust kohaliku müügiesindajaga!