”Trois Chocolats”, tuntud ka kui Kolme šokolaadi kook, on klassikaline magustoit, mis on aastate jooksul populaarsust kogunud.
Tavaliselt koosneb kook kolmest vahukihist, millest igaüks on valmistatud erinevat tüüpi šokolaadiga: tume šokolaad, piimašokolaad ja valge šokolaad.
Mousse ise on klassikaline prantsuse magustoit, mille ajalugu ulatub mitu sajandit tagasi. Šveitsi peakondiiter Charles Fazi on saanud tunnustuse luues Louis XVI-le maiuspalaks kõige lihtsama magustoidu vahu näol, mis koosneb vahustatud munavalgetest ja šokolaadist. Mõiste "šokolaadivaht" sai tuntuks kui 1755. aastal peakondiiter Menon selle kasutusele võttis, seda kasutati ka šokolaadijoogi peal oleva vahu kirjeldamiseks. Aja jooksul arenes retsept välja nii, et see sisaldas munakollaseid, koort ja suhkrut. Šokolaadivaht ise saavutas populaarsuse 20. sajandi alguses, kui šokolaad muutus kättesaadavamaks ja võeti magustoitudes laialdasemalt kasutusse.