Belcolade Lunar Tube

Koostis

Kuidas teha

Šokolaadi - banaani biskviit
  • Koori banaanid ja sega kõik ühtlaseks massiks.
  • Lisa õli, mandlipralinee PatisFrance Praliné Almond 50% ja sega spaatliga kuni saavutad ühtlase segu.
  • Sega omavahel kuivained: mandlijahu, puudersuhkur, sooda, jahu ja maisitärklis.
  • Lisa kuivained banaanisegule koos sulatatud taimepõhise valge šokolaadi kuvertüüriga Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace
  • Sega kuni saad homogeemse segu, määri plaadile (30 x 40cm) ja kata küpsetuspaberiga.
  • Küpseta 165°C juures umbes 20 minutit. Lase jahtuda.
  • Lõika pikad ovaalsed kujundid šokolaadi-banaani koogist.
  • NIPP: Vorm, mida selle koogi jaoks kasutan, on koos ovaalse kujuga taignalõikuriga.

Vaarika - rosmariini täidis
  • Kuumuta ja keeda õrnalt vaarikaid värskelt pressitud bergamoti mahlaga ja värskelt lõigatud rosmariini ning 40 g suhkruga.
  • Segage eraldi kausis kokku pektiin NH, agar agar ja 50g suhkrut, et saada kuivainete segu.
  • Lisa kuivsegu järk-järgult soojale vaarikasegule, samal ajal pidevalt vahustades.
  • Keeda vaarika segu 2 minutit, seejärel vala täidis silikoonmatile raami sisse, et tekiks 1 cm paksune vahetükk. Pane sügavkülma kuni hangumiseni.
  • Lõika väikesed ribad vahetüki jaoks, mis sobivad silikoonvormiga, mida kasutate valge kuvertüüri mousseega täitmiseks.

Valge kuvertüüri - bergamoti mousse
  • Keeda vesi ja bergamoti mahl.
  • Kalla keedetud segu taimepõhisele šokolaadile Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace ja kakaovõile Belcolade Pure Prime Pressed Cacao Butter Cacao-Trace. Ganache tegemiseks kasutage saumiksrit.
  • Vahustage taimepõhine koor pehmeks vahuks.
  • Kui ganache on jõudnud 35°Cni, lisa spaatliga poolvahustatud taimepõhine koor ja sega õrnalt.
  • Täida silikoonvormid, asetades keskele vaarika-rosmariini täidise tükk. Pane sügavkülma kuni hangumiseni.

Valge kuvertüüri glasuur
  • Sega suhkur ja pektiin.
  • Kuumuta kookospiim ja glükoos 50°C-ni, seejärel lisa pektiini-suhkru segu ja sidrunhape.
  • Kuumuta segu ja keeda 1 minut.
  • Valage kuum segu šokolaadile Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace ja segage saumiksriga.
  • Lisa toatemperatuuril Puratos Miroir l’Original Neutral ja sega uuesti.
  • Lase glasuuril üleöö toatemperatuuril jahtuda.
  • Enne kasutamist soojendage uuesti temperatuurini 40 °C ja segage õhumullide eemaldamiseks uuesti saumiksriga. Kui glasuur on liiga paks, võid lisada veidi vett.

Aniisi biskviit & Siphon kuvertüüri dekoratsioon
  • Vahusta aquafaba (100g) suurel kiirusel kohevaks, lisades järk-järgult suhkrut.
  • Jätka vahustamist, kuni saavutad tugeva besee.
  • Sega kõik ülejäänud ained vispliga kokku ja sega lõpus õrnalt sisse Aquafaba besee.
  • Asetage 55 g tainast paberist kohvitassi ja küpsetage mikrolaineahjus 1 minut.
  • Lase tagurpidi jahtuda, siis jaota väikesteks tükkideks ja laota ahjuplaadile.
  • Kuivküpseta 120°C ahjus lahtiste siibriga umbes 30 minutit.
  • Soojenda ja tempereeri Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace taimepõhine šokolaad ja kakaovõi Belcolade Pure Prime Pressed Cacao Butter Cacao-Trace kuni 32°Cni, siis lisa õli.
  • Pange segu Siphon® pudelisse ja sulgege.
  • Asetage 2 N²0 kapslit Siphon® pudelisse ja raputage korralikult.
  • Pritsige väikesed täpid plastik lehtede vahele ja suruge teise lehega alla, kuni see saavutab 1 mm paksuse.
  • Laske kristalliseeruda, võtke vormist välja ja lõigake taignalõikuri abil ringid.

Krõbedad « tuile » lehed
  • Sega mandliõli puudersuhkruga. Segage koostisained spaatliga hoolikalt läbi.
  • Lisa Aquafaba, sool ja vaniljekaunast kraabitud vanilliseemned. Sega uuesti spaatliga, kuni segu saavutab ühtlase konsistentsi.
  • Lisage järk-järgult sõelutud jahu, jätkates segamist, kuni tainas on homogeenne.
  • Laota tainas ühtlaselt spetsiaalselt selleks ette nähtud silikoonist lehe vormi.
  • Küpseta 165°C juures umbes 8 minutit.
  • Võta küpsised veel soojalt vormist välja ja aseta silikoonplaadile.
  • Lase neil täielikult jahtuda ja hoia kuivas kohas.

Kokkupanek
  • Glasuuri külmutatud vahud ja pane šokolaadi-banaanikoogi põhjale, lase sulada.
  • Aseta glasuuritud mousse magustoit taldrikule.
  • Kaunista teiste väikeste valmistatud retseptidega.
  • Serveeri kohe.

Belcolade Lunar Tube

Autor: Michel Eyckerman, Belcolade tehniline konsultant, koostöös restorani koka Kris De Roy´ga.

Keerukuse aste:  

See suurepärane taimepõhine magustoit sisaldab Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace'i harmoonilist segu, mis sisaldab vaarika, rosmariini ja valge taimepõhise kuvertüüri essentsi. Tulemuseks on veetlevate tekstuuride sümfoonia.

Leia

Seotud retseptid